Έχω την αίσθηση, όμως, ότι οι φίλοι της, είναι πολύ περισσότεροι.
Η φρεσκάδα και το άρωμα του βασιλικού, μπορεί να δώσει στη στιγμή, ενδιαφέρον σε ένα πιάτο με βρασμένα ζυμαρικά ή σε μια σαλάτα με ντοματίνια και λίγη μοτσαρέλα, σε φέτες.
Άλλωστε είναι γνωστό, ότι ντομάτα και βασιλικός είναι ένας γάμος παραδεισένιος και οι γεύσεις τους δένουν, αδιαμφισβήτητα.
Αυτή την εποχή, που μπορούμε να βρούμε φρέσκο βασιλικό, είναι ευκαιρία να φυτέψετε μια ρίζα στο μπαλκόνι σας, για όλο το καλοκαίρι και να φτιάξετε την υπέροχη αυτή σάλτσα, η οποία μπορεί να μείνει, για καιρό, στο ψυγείο.
Σπιτική σάλτσα πέστο
Υλικά:
- 45 γρ. βασιλικός, τα φύλλα
- 175 γρ. ελαιόλαδο
- 50 γρ. κουκουνάρι καβουρδισμένο
- 6 γρ. σκόρδο
- 45 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
- 1/3 κ.γ. αλάτι
Εκτέλεση:
Καβουρδίζουμε το κουκουνάρι στο τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία.
Κουνάμε το τηγάνι συχνά και είμαστε συνέχεια πάνω του, γιατί μπορεί να πάρει χρώμα πολύ γρήγορα.
Αφήνουμε το κουκουνάρι να κρυώσει.
Διατηρούμε τη σάλτσα στο ψυγείο, στη συντήρηση.