Σύμφωνα με την πηγή αυτή, στρατιωτικοί κινήθηκαν προς την περιοχή όπου βρίσκεται το χωριό Μαΐς αλ Τζάμπαλ. Την ίδια ώρα οι ενοπλες δυνάμεις του Λιβάνου ξεκίνησαν περιπολίες στην περιοχή που εισέβαλαν οι IDF.
Επισήμως, το ισραηλινό γενικό επιτελείο δεν έχει σχολιάσει την πληροφορία.
Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις προέλασαν με δύο μπουλντόζες προς τον βόρειο γείτονά τους, ανέφερε το Walla, επικαλούμενο επίσης λιβανέζικες αναφορές. Στρατιώτες φέρονται να έψαχναν σπίτια στην περιοχή χρησιμοποιώντας φακούς, ενώ ορισμένες αναφορές ανέφεραν ότι οι δυνάμεις διεξήγαγαν επιχειρήσεις εκσκαφής στην περιοχή.
Συμφωνία κατάπαυσης του πυρός ανάμεσα στο Ισραήλ και το λιβανικό κίνημα Χεζμπολάχ έβαλε τέλος, τουλάχιστον στη θεωρία, στον πόλεμο που μαινόταν ανάμεσα στις δυο πλευρές τη 27η Νοεμβρίου.
Παρά την ανακωχή, ισραηλινές δυνάμεις συνεχίζουν να κατέχουν πέντε περιοχές στρατηγικής σημασίας, κάτι που η Βηρυτός θεωρεί παραβίαση της συμφωνίας.
Ταυτόχρονα, παρά την κατάπαυση του πυρός, η ισραηλινή πλευρά εξαπολύει σχεδόν καθημερινά αεροπορικούς βομβαρδισμούς στο λιβανικό έδαφος, στοχοποιώντας μαχητές ή υποδομές της Χεζμπολάx. Η Βηρυτός απευθύνει συχνά εκκλήσεις στη διεθνή κοινότητα να ασκήσει πίεση στο Ισραήλ για να σταματήσει τους βομβαρδισμούς και να αποσύρει τις μονάδες του από τη λιβανική επικράτεια.
Στην άλλη πλευρά, το Ισραήλ κατηγορεί συχνά τη Χεζμπολάx για παραβιάσεις της συμφωνίας, δυνάμει της οποίας το κίνημα ήταν υποχρεωμένο να διαλύσει όλες τις στρατιωτικές υποδομές του στον νότο, όπου υποτίθεται πως δικαιούνται πλέον να βρίσκονται μόνο ο στρατός –που δεν ενεπλάκη στον πόλεμο– κι οι κυανόκρανοι του ΟΗΕ, και να αποσυρθεί βόρεια του ποταμού Λιτάνι, περίπου 30 χιλιόμετρα από τα σύνορα.
Το λιβανικό κίνημα θεωρείται πως βγήκε αποδυναμωμένο από τη σύρραξη, κατά τη διάρκεια της οποίας έχασε ιδίως τον ιστορικό ηγέτη του Χασάν Νασράλα, ο οποίος σκοτώθηκε σε πολύνεκρο ισραηλινό βομβαρδισμό σε νότιο προάστιο της πρωτεύουσας.