Πιερρακάκης: Την υποχρεωτική καταβολή ενοικίων μέσω τραπεζών εξετάζει η κυβέρνηση

    Ημερομηνία:

    Το ενδεχόμενο θέσπισης υποχρεωτικής καταβολής των ενοικίων μέσω του τραπεζικού συστήματος εξετάζει η κυβέρνηση, όπως γνωστοποίησε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κυριάκος Πιερρακάκης, στο πλαίσιο της ομιλίας του στο 3ο Συνέδριο Real Estate με τίτλο «Το Όραμα για τα Ακίνητα του Μέλλοντος και οι Τάσεις της Αγοράς», που διοργάνωσαν το Capital.gr και το Forbes Greece.

    Ερωτηθείς σχετικά με τα μέτρα που εξετάζονται για τα φαινόμενα φοροδιαφυγής στα μισθώματα, ο Πιερρακάκης απάντησε: «Ναι, ένα μέτρο που εξετάζεται είναι η υποχρεωτική καταβολή του ενοικίου μέσω τραπεζών».
    «Θέλουμε να εφαρμόσουμε γενικά πολλά ψηφιακά μέσα. Στη φοροδιαφυγή μπορούν να γίνουν πολλά περισσότερα. Νομίζω συμφωνούμε ότι το μέσο ενοίκιο στη χώρα δεν είναι 255 ευρώ για την πρώτη και φοιτητική κατοικία» δήλωσε ο υπουργός, προσθέτοντας ότι είναι σαφές πως τα πραγματικά στοιχεία αποκλίνουν και χρειαζόμαστε εργαλεία για να αποτυπώσουμε την πραγματικότητα με ακρίβεια.

    Φλίγκος

    Ο κ. Πιερρακάκης εξήγησε ότι το μέτρο της επιστροφής ενός ενοικίου έχει στόχο να δώσει ένα κίνητρο να αποκαλυφθεί το πραγματικό ενοίκιο. «Νομίζω θα κουνήσει την βελόνα», αλλά πρέπει να γίνουν και άλλα, δήλωσε.

    «Η υποχρεωτική καταβολή των ενοικίων μέσω του τραπεζικού συστήματος είναι ένα τέτοιο μέτρο που εξετάζεται αυτή τη στιγμή. Είναι πολύ ώριμο και θέλουμε να το προωθήσουμε το αμέσως επόμενο διάστημα, με λεπτομέρειες που θα ανακοινώσουμε στην πορεία» πρόσθεσε ο υπουργός.
    Αναφερόμενος στη φορολόγηση των εισοδημάτων από ενοίκια, ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών τόνισε ότι οποιαδήποτε σχετική ανακοίνωση θα γίνει στο κατάλληλο πολιτικό και θεσμικό πλαίσιο, υπενθυμίζοντας ότι: «Οι ανακοινώσεις τέτοιου χαρακτήρα γίνονται παραδοσιακά από τον πρωθυπουργό στο περιβάλλον της ΔΕΘ».

    Ο υπουργός υπογράμμισε τη σημασία της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας, κάνοντας λόγο για σημαντικά περιθώρια βελτίωσης τόσο σε ταχύτητα όσο και σε αποτελεσματικότητα: «Ως χώρα μπορούμε να κάνουμε πολύ περισσότερα, πολύ πιο γρήγορα. Μπορούμε να απεγκλωβίσουμε, να ξεκλειδώσουμε τεράστιες αξίες που παραμένουν αναξιοποίητες», ανέφερε χαρακτηριστικά.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΑΧΑΪΑ: Επεσαν κεραυνοί. Φωτιά σε δένδρο – ΦΩΤΟ

    Αστατος ο καιρός και στα ορεινά της Αχαϊας. Οπως...

    Για τις καμένες περιοχές του Δήμου Ερυμάνθου

    Του Απόστολου Κατσιφάρα Ένα οδοιπορικό στις καμένες περιοχές του Δήμου...

    Χρίστος Κούγιας: Ο πατέρας μου δεν ήθελε να παραδεχτεί ότι νοσούσε και θα πέθαινε

    Σε μια άκρως συγκινητική εξομολόγηση, ο Χρίστος Κούγιας μιλάει για τη...

    Δυτ. Ελλάδα: Χαμός έξω από στρατόπεδο – Άνδρας απείλησε με μαχαίρι πολίτες και αστυνομικούς (ΦΩΤΟ)

    Ένα απίστευτο επεισόδιο για τα δεδομένα του Πύργου εκτυλίχθηκε...