8 εκατ. ευρώ απέσπασε διεθνής σπείρα από τηλεφωνικές απάτες – Πάνω από 30.000 τα θύματα, δύο συλλήψεις στην Ελλάδα

    Ημερομηνία:

    Περισσότερα από 8 εκατ. ευρώ φέρεται να αποκόμισε κατά την τελευταία 10ετία, μέσω τηλεφωνικών απατών, η πολυμελής εγκληματική οργάνωση για την εξάρθρωση της οποίας διεξάγονται από το πρωί έρευνες σε διάφορες χώρες της Ευρώπης – και μεταξύ αυτών στην Ελλάδα – στο πλαίσιο ευρωπαϊκής εντολής έρευνας των γερμανικών διωκτικών αρχών.

    Σύμφωνα με γερμανικά μέσα ενημέρωσης, για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση διώκονται περισσότερα από 170 άτομα. Η έρευνα της Εισαγγελίας της Σαξονίας (με έδρα τη Δρέσδη) αφορά τουλάχιστον 30.000 περιπτώσεις απάτης με τα θύματα να είναι στην πλειονότητά τους ηλικιωμένοι, εντός και εκτός Γερμανίας.

    Προσποιούμενοι μεταξύ άλλων τους αστυνομικούς και τους υπάλληλους τραπεζών, οι κατηγορούμενοι φαίνεται πως καλούσαν τα ανυποψίαστα θύματα από τηλεφωνικό κέντρο, εξαπατώντας τα με πρόσχημα την είσπραξη εικονικών χρεών. Για την επίτευξη του εγκληματικού τους σχεδίου πλαστογραφούσαν δικαστικές αποφάσεις και ειδοποιητήρια, κατήρτιζαν ψευδή έγγραφα οφειλών, ενώ προσέφεραν τη συμμετοχή των υποψήφιων θυμάτων σε τυχερά παιχνίδια, όπως μεταδίδουν γερμανικά μέσα, επικαλούμενα πληροφορίες των διωκτικών αρχών της Σαξονίας.

    Εκτός από τη Γερμανία, έρευνες διεξάγονται στην Ελλάδα, την Αυστρία, την Τσεχία και τη Σλοβακία, ενώ πραγματοποιήθηκαν έφοδοι σε διαμερίσματα και επαγγελματικούς χώρους εμπλεκόμενων ατόμων, απ’ όπου κατασχέθηκαν ψηφιακά πειστήρια κ.ά.

    Στην χώρα μας, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος πραγματοποίησαν από νωρίς έρευνες σε 15 σπίτια στη Θεσσαλονίκη, την Ημαθία και τη Θράκη. Μέχρι στιγμής συνελήφθησαν στην Κομοτηνή δύο Έλληνες, 25 και 43 ετών, εις βάρος των οποίων εκκρεμούσαν σχετικά εντάλματα των γερμανικών Αρχών. Οι δύο συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν στην Εισαγγελία Εφετών Κομοτηνής για να ξεκινήσουν οι διαδικασίες έκδοσής τους στη Γερμανία.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Τα μποφόρ και οι βροχές του Φεβρουαρίου ρίχνουν τις τιμές του ρεύματος για τον Μάρτιο, από τα 108 στα 80 ευρώ η μεγαβατώρα

    Τον δρόμο για χαμηλότερα τιμολόγια ρεύματος ανοίγει τον Μάρτιο η αυξημένη...

    Ο Δημήτρης Γκοτσόπουλος αποκάλυψε ότι ο Στέλιος Μάινας μπαίνει στον «Άγιο έρωτα»

    Ένα επικό spoiler έδωσε ο Δημήτρης Γκοτσόπουλος και αναφέρθηκε σε μία...

    «Υγεία για Όλους»: Προληπτικές ιατρικές εξετάσεις το Σάββατο και την Κυριακή στη Δημοτική Ενότητα Αροανίας

    Το ερχόμενο Σάββατο 28 Φεβρουαρίου και την Κυριακή 1Μαρτίου...