Το «λαϊκό έδεσμα», το πιτόγυρο, που κάποτε ήταν μία εύκολη και οικονομική λύση για φαγητό πλέον το πληρώνουμε «χρυσάφι». Η τιμή για ένα τυλιχτό φτάνει ακόμη και τα 4,5 ευρώ στην ηπειρωτική χώρα, ενώ εκτοξεύεται στα 7 ευρώ στα νησιά, καθιστώντας απαγορευτικό στους πολλούς να γευτούν αυτή τη μικρή απόλαυση.
Η ακρίβεια «χτυπά» και το σουβλάκι. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, το 2023 μία πίτα γύρος κόστιζε από 2,60-2,80 ευρώ, το 2024 έφτασε στα 3,30-3,70 ευρώ και σήμερα στα 4-4,5 ευρώ.

Ο Σπύρος Μπαϊρακτάρης μιλώντας στον ΑΝΤ1, είπε ότι «τα παράγωγα που πρέπει να βάλεις μέσα στην πίτα έχουν ένα κοστολόγιο». Πάντως μία 4μελής οικογένεια για να απολαύσει σουβλάκι στο χέρι πρέπει να πληρώσει περισσότερα από 30 ευρώ.
Μία οικογένεια που θα πάρει 8 τυλιχτά στην Αθήνα θα πληρώσει 33 ευρώ, στην Θεσσαλονίκη 39 ευρώ και στην Κρήτη 48 ευρώ.
Οι επαγγελματίες αποδίδουν τις αυξήσεις στις συνεχείς ανατιμήσεις των πρώτων υλών, της ενέργειας αλλά και των ενοικίων. Μετά το Φθινόπωρο οι επαγγελματίες εκτιμούν ότι θα υπάρξουν και νέες αυξήσεις που θα φτάσουν την τιμή στο σουβλάκι ακόμη και στα 5 ευρώ.