Πολύ γνωστοί πολίτες του Αγρινίου, εργαζόμενοι σε υπηρεσίες που σχετίζονται με υπηρεσίες που διεκπεραιώνουν υποθέσεις επιδομάτων – συντάξεων αναπηρίας, έχουν μπει για τα καλά στο στόχαστρο ελέγχων της υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ.
Νεότερες πληροφορίες του agriniopress.gr αναφέρουν πως τα άτομα που έχουν προσαχθεί στην Αστυνομική Διεύθυνση Ακαρνανίας είναι επτά, είναι άγνωστο όμως προς το παρόν για ποιους σχηματίζεται δικογραφία, με ποιες κατηγορίες και εάν θα ακολουθήσουν συλλήψεις.
Οι φήμες στο Αγρίνιο στο μεταξύ οργιάζουν σχετικά με το ποιοι μπορεί να είναι οι εμπλεκόμενοι. Ακούγονται και ονόματα που όπως φαίνεται δεν έχουν σχέση με την υπόθεση και η συλλογή αξιόπιστων πληροφοριών, είναι δύσκολη.
Επιβεβαιωμένες πληροφορίες αναφέρουν πως οι έρευνες των αστυνομικών των Εσωτερικών Υποθέσεων έγιναν με απόλυτη μυστικότητα και οργάνωση, χωρίς να προκληθεί κάποια αναστάτωση σε υπηρεσίες την ώρα των προσαγωγών. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση νοσηλεύτριας που εργάζεται σε τμήμα του νοσοκομείου του Αγρινίου, όπου οι αστυνομικοί την προσέγγισαν το πρωί με διακριτικότητα, της ζήτησαν να τους ακολουθήσει και η ίδια, ζήτησε από την υπηρεσία της ρεπό και έφυγε.
Σήμερα Παρασκευή εφόσον γίνουν συλλήψεις, οι συλληφθέντες με τις δικογραφίες σε βάρος τους, είναι πιθανό να οδηγηθούν στις τοπικές Εισαγγελικές αρχές, εκτός κι αν ζητηθούν παρατάσεις.
