σπιράλ: Ιδού οι fast track διαδικασίες της Λαϊκής Συσπείρωσης – Πέρασαν -μόνοι τους- αποφάσεις 140.000 ευρώ σε τρία λεπτά!

    Ημερομηνία:

    Τελικά όταν θέλουν μπορούν! Ας καθυστερούν επί χρόνια εργασίες και έργα του δήμου. Ας αφήνουν αναπάντητα και ανικανοποίητα τα αιτήματα των δημοτών. Ας διατηρούν λιμνάζοντα και άλυτα πολλά από τα σοβαρά θέματα της Πάτρας. Όταν οι της Λαϊκής Συσπείρωσης επιλέγουν να προχωρήσουν κάποιες αποφάσεις αποδεικνύεται πως μπορούν να το κάνουν τάχιστα, αδιαφορώντας για το αν τηρούνται οι τύποι και η ουσία, οι διαδικασίες και η νομιμότητα, η δημοκρατική λογική, έστω τα προσχήματα.

    Κάτι τέτοιο συνέβη το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής: Σε μία διαδικτυακή συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής του Δήμου Πατρέων που διήρκησε μόλις 3 λεπτά και 9 δευτερόλεπτα(!), αντιδήμαρχοι της δημοτικής αρχής Πελετίδη ψήφισαν τέσσερα διαφορετικά θέματα που οι εισηγήσεις τους άθροιζαν δημοτική δαπάνη ύψους 140.000 ευρώ.

    Ενδιαφέρουσες αποκαλυπτικές λεπτομέρειες:

    GLEARNET
    • Η συνεδρίαση βαφτίστηκε «έκτακτη» γιατί οι αποφάσεις αφορούσαν εκδηλώσεις που ήταν προγραμματισμένο να ξεκινήσουν από τις 14 Ιουνίου 2025.
    • Η Δημοτική Επιτροπή είχε συνεδριάσει τρεις μέρες πριν (όπως συμβαίνει κάθε Τρίτη), ενώ την αμέσως επόμενη μέρα συνεδρίασε και το Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά οι συγκεκριμένες εισηγήσεις… «ξεχάστηκαν».
    • Η έκτακτη συνεδρίαση ορίστηκε για τις 12.30μμ της Παρασκευής 13 Ιουνίου (σε ώρα και μέρα εργάσιμη), ενώ η ειδοποίηση στα μέλη της έγινε με email μόλις 1,5 ώρα πριν.
    • Στη συνεδρίαση δεν συμμετείχε κανένας δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης.
    • Κατά τη διαδικασία δεν έγιναν ερωτήσεις, δεν ζητήθηκαν διευκρινίσεις, δεν εξηγήθηκαν τα θέματα, δεν δικαιολογήθηκαν τα ποσά. Ο Πρόεδρος περιορίστηκε στην ανάγνωση των θεμάτων και οι παρόντες τα υπερψήφισαν όλα χωρίς συζήτηση.
    • Το συνολικό ποσό που μοιράστηκε με αυτόν τον τρόπο για τέσσερις πολιτιστικές εκδηλώσεις έφτασε τα 140.184 ευρώ.

    Προφανώς η δημοτική αρχή δεν είχε άλλο θέμα στην ατζέντα της τον τελευταίο καιρό από την κινητοποίηση του περασμένου Σαββάτου και έτσι έκανε «κουρελόχαρτο» τις διαδικασίες, κατά την προσφιλή της φράση.

    Αναρωτιόμαστε αν είναι ικανοποιημένοι τελικά από την συγκέντρωση, τη συμμετοχή και τα αποτελέσματα. Οι δημοτικοί πόροι που δαπανήθηκαν επί βδομάδες (ανθρώπινοι, χρονικοί, οικονομικοί) δεν ήταν αμελητέοι, πέρα από συμβάντα σαν το παραπάνω που λογίζονται στις παράπλευρες συνέπειες της επαναστατικής πολιτικής του δημάρχου. Αλήθεια, βγήκε κάτι;

     

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΑΧΑΙΑ: Πρόεδρος των ρεκόρ ο Αντώνης Κουνάβης

    Η δραστηριότητα του Προέδρου της ΔΕΕΠ Αχαΐας είναι πράγματι...

    ΟΝΝΕΔ: Επανεκλέγεται πρόεδρος ο Ορφέας Γεωργίου

    Ολοκληρώθηκε η διαδικασία της υποβολής υποψηφιοτήτων για τον πρόεδρο...

    Ακυρώθηκε η συναυλία του Ρόμπι Γουίλιαμς στην Κωνσταντινούπολη – Οι Τούρκοι τον κατηγορούν ότι στηρίζει το Ισραήλ

    Η συναυλία του Ρόμπι Γουίλιαμς, που θα γινόταν την Τρίτη 7 Οκτωβρίου στην Κωνσταντινούπολη,...

    Την έσυραν από τα μαλλιά και την έβαλαν να φιλήσει την ισραηλινή σημαία – Τούρκος ακτιβιστής καταγγέλλει την κακομεταχείριση της Γκρέτα Τούνμπεργκ

    Η Σουηδή ακτιβίστρια Γκρέτα Τούνμπεργκ, η οποία παραμένει φυλακισμένη στο Ισραήλ μετά...