Σαλάτα με καρπούζι, φέτα, δυόσμο και πιπεριά chili

    Ημερομηνία:

    Οι σαλάτες αποτελούν την τέλεια λύση για τα γεύματά μας, όταν ο υδράργυρος ανεβαίνει.

    Μας δροσίζουν, μας ενυδατώνουν και είναι έτοιμες σε λίγα λεπτά, χωρίς καμία θερμική επεξεργασία, ή χρονοβόρα διαδικασία.

    Υπήρξε για χρόνια το εμβληματικό πιάτο της «μπαλκονάδας».

    Τώρα, με αυτή την παραλλαγή, συνδυάζει την γλύκα του καρπουζιού με την αλμυρή φέτα και τη φρεσκάδα του δυόσμου, σε μια δημιουργική ιδέα.

    Υλικά:

    • 3 φέτες καρπούζι, κομμένες σε κυβάκια – χωρίς τα κουκούτσια
    • 100 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
    • 10 φρέσκα φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα
    • 1 πράσινη πιπεριά chilli, χωρίς σπόρια και λεπτοκομμένη
    • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
    • χυμό από 1/2 λεμόνι
    • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

    Εκτέλεση:

    Βάζουμε τα κυβάκια καρπουζιού, χωρίς τα κουκούτσια, σε ένα μεγάλο μπολ.

    Προσθέτουμε τη θρυμματισμένη φέτα και τον ψιλοκομμένο δυόσμο.

    Προσθέτουμε και το ψιλοκομμένο τσίλι, χωρίς τα σπόρια.

    Ρίχνουμε το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού, το αλάτι και το πιπέρι.

    Ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε αμέσως.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Πώς να είστε ψυχικά δυνατοί – Κάντε στον εαυτό σας αυτές τις 5 ερωτήσεις

    Είναι αδύνατο να επέμβετε σε κάθε είδος προβλήματος ή...

    «Διορθώσεις» στη φορολογία των μισθωτών – Ποιες αλλαγές σχεδιάζονται

    O φορολογικός πληθωρισμός καλά κρατεί στην Ελλάδα και αποτυπώνεται...

    Παραιτήθηκε από μέλος του ΣΥΡΙΖΑ ο Γιώργος Τσίπρας

    Την παραίτησή του από μέλος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική...

    Λευτέρης Πετρούνιας, Βασιλική Μιλλούση: «Το λάθος στη Λειψία και το όνειρο των 11 χρυσών»

    Το ραντεβού κλείστηκε καταμεσήμερο της περασμένης Δευτέρας, με ασφυκτική...