Ψητά κολοκύθια με τσίλι και δυόσμο: Συνταγή για μια άλλη σαλάτα

    Ημερομηνία:

    Γιατί δεν αρέσουν σε περισσότερους ανθρώπους τα κολοκυθάκια; Γιατί αποτελούνται περίπου κατά 95% από νερό.

    Έτσι αν δεν ψηθούν σε υψηλή «ξηρή θερμότητα», όπως ψήσιμο στη σχάρα, ψήσιμο στο φούρνο ή σχαροτήγανο, θα γίνουν σαν βραστά, άνοστα και αδιάφορα.

    Στη συνέχεια, μετά το ψήσιμο, πασπαλίζουμε ψιλοκομμένη κόκκινη πιπεριά τσίλιελαιόλαδοσκόρδο, φρέσκο δυόσμο και χυμό λεμονιού και έχουμε τέλειο καλοκαιρινό συνοδευτικό πιάτο.

    Συνήθως σερβίρω αυτή τη σαλάτα με ψητό κοτόπουλο ή γαρίδες ή χρησιμοποιήσω το ψημένο κολοκύθι για να γαρνίρω μια πίτσα ή μία σαλάτα burrata.

    Υλικά:

    4 κολοκυθάκια μέτρια

    1 κόκκινη πιπεριά τσίλι

    1/2 σκελίδα σκόρδο

    1 χούφτα φρέσκο δυόσμο

    2 κ.σ. ελαιόλαδο

    μερικές σταγόνες λεμόνι

    Εκτέλεση:

    Κόβουμε τα κολοκυθάκια στο μαντολίνο, σε λεπτές φέτες, κατά μήκος.

    Τα ψήνουμε σε καυτό σχαροτήγανο ή στο μπάρμπεκιου, μέχρι να πάρουν χρώμα από κάθε πλευρά.

    Απλώνουμε τις φέτες σε ένα μεγάλο πιάτο, φροντίζοντας να μην είναι η μία πάνω στην άλλη, για να μην μαλακώσουν.

    Όσο είναι ακόμα ζεστά, πασπαλίζουμε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.

    Αφαιρούμε τα σπόρια από την κόκκινη πιπεριά τσίλι και την ψιλοκόβουμε.

    Ψιλοκόβουμε και τη μισή σκελίδα σκόρδο και ρίχνουμε το τσίλι και το σκόρδο ομοιόμορφα από ύψος πάνω από τα κολοκυθάκια.

    Ρίχνουμε τον ψιλοκομμένο δυόσμο και περιχύνουμε με ελαιόλαδο και λίγο λεμόνι.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Στύση: Πέντε πράγματα που αλλάζουν μετά τα 50 – Τι να προσέξετε

    Το πέρασμα στη μέση ηλικία θα αφήσει το αποτύπωμά...

    Σχέση: 5 φράσεις που καταστρέφουν την επικοινωνία με το σύντροφό σας

    Η ανοιχτή και ειλικρινής επικοινωνία παίζει καθοριστικό ρόλο στo πόσο επιτυχημένη...

    Πέος: Το ιδανικό και το πραγματικό μέγεθος

    Είναι ένα από τα μεγαλύτερα ερωτήματα της ζωής για...