ΗΠΑ: Δεν εγκρίνουν οι πολίτες την εμπλοκή της χώρας στον πόλεμο Ισραήλ-Ιράν – Τι λένε για τους χειρισμούς του Τραμπ

    Ημερομηνία:

    Καθώς πληθαίνουν οι εικασίες για το αν οι ΗΠΑ  θα συμμετάσχουν στην επιχείρηση του Ισραήλ κατά του Ιράν, οι Αμερικανοί πολίτες εκφράζουν την αποδοκιμασία τους για τον τρόπο με τον οποίο ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ χειρίζεται τα ζητήματα που σχετίζονται με τις αντιμαχόμενες χώρες, σύμφωνα με δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε στο διάστημα 13-16 Ιουνίου της από τον Economist και την YouGov.

    Στην ερώτηση αν “εγκρίνουν” ή “αποδοκιμάζουν” τους χειρισμούς του Τραμπ σε σχέση με το Ισραήλ και το Ιράν, το 37% απάντησε ότι εγκρίνει τους χειρισμούς και των δύο, ενώ το 44% αποδοκιμάζει τους χειρισμούς του σε σχέση με το Ισραήλ. Το 41% αποδοκιμάζει τους χειρισμούς του σε σχέση με το Ιράν.

    Οι περισσότεροι από τους ερωτηθέντες προτιμούν τη διπλωματία από τη βία. Η πλειοψηφία (56%) πιστεύει ότι οι ΗΠΑ πρέπει να αρχίσουν διαπραγματεύσεις με το Ιράν για το πυρηνικό του πρόγραμμα. Υπέρ των διαπραγματεύσεων τάσσεται το 58% των Δημοκρατικών και το 61% των Ρεπουμπλικάνων.

    Αυτό αντιπροσωπεύει μια απότομη μείωση της αντίθεσης σε σύγκριση με το 2015, όταν το 32% των Αμερικανών – κυρίως το 52% των Ρεπουμπλικάνων – ήταν αντίθετοι στις πυρηνικές συνομιλίες κατά τη διάρκεια της κυβέρνησης Ομπάμα, σημειώνει η YouGov.

    Σε όλες τις κομματικές γραμμές, μόλις το 16% των Αμερικανών λέει ότι οι ΗΠΑ πρέπει να επέμβουν στρατιωτικά, ενώ ένα σταθερό 60% αντιτίθεται σε αυτό. Η δημοσκόπηση διαπίστωσε ότι το 6% των Αμερικανών θεωρεί το Ισραήλ σύμμαχο των ΗΠΑ, ενώ σχεδόν οι μισοί το θεωρούν “φιλικό” ή δεν είναι σίγουροι. Το 10% θεωρεί το Ισραήλ μη φιλικό και το 6% το αποκαλεί εχθρό.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Το παράνομο κυνήγι χταποδιών απειλή για την επιβίωση του είδους στην Ελλάδα

    Το παράνομο κυνήγι χταποδιών στην Ελλάδα και τις καταστρεπτικές για το είδος...

    Επίδομα 250 ευρώ: Χορηγείται με πολλούς «κόφτες» – Ποιοι μένουν εκτός

    Με «κόφτες» θα καταβληθεί τον Νοέμβριο το επίδομα των 250 ευρώ στους χαμηλοσυνταξιούχους....

    Νέες μηνύσεις από τον Γιώργο Μαζωνάκη αύριο Παρασκευή – Ποιους αφορούν

    Νέες μηνύσεις καταθέτει αύριο Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου ο Γιώργος...