Τυρένιες φλογέρες με μέλι, κανέλα και καρύδι

    Ημερομηνία:

    Υλικά

    • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
    • 300γρ. τυρί κρέμα
    • 100γρ. καρυδόψιχα ψιλοκοπανισμένη
    • 2 κουτ. σούπας μαρμελάδα φράουλα
    • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο για το άλειμμα των φύλλων
    • 1 φλιτζάνι μέλι για να περιχύσετε τις φλογέρες
    • 1 κουτ. σούπας κανέλα τριμμένη για το σερβίρισμα

    Λαχταριστά γλυκά τυροπιτάκια με τυρί κρέμα, καρύδι και μαρμελάδα φράουλα, σιροπιασμένα με ζεστό μέλι για να συνοδέψετε το τσάι και τον καφέ σας.

    Διαδικασία

    Βήμα 1

    Μέσα σε ένα μπολ αδειάζετε το τυρί κρέμα, προσθέτετε την ψιλοτριμμένη καρυδόψιχα και ανακατεύετε καλά. Ρίχνετε και τη μαρμελάδα φράουλα ενώ συνεχίζετε το ανακάτεμα. Βάζετε το μίγμα στο ψυγείο να παγώσει.

    Βήμα 2

    Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200οC. Απλώνετε ένα πρώτο φύλλο κρούστας πάνω σε λεία επιφάνεια. Το κόβετε κατά μήκος στη μέση. Στην αρχή κάθε κομματιού βάζετε από μια γενναία κουταλιά με μίγμα τυριού. Αναδιπλώνετε τις άκρες κάθε κομματιού κατά μήκος φέρνοντάς τες πάνω από τη γέμιση και τα τυλίγετε σε φλογέρες, τις οποίες ακουμπάτε σε λαδωμένο ταψί. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει η γέμιση.

    Βήμα 3

    Αλείφετε τις φλογέρες με μπόλικο ελαιόλαδο και τις ψήνετε στο φούρνο για 10-15 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσουν. Ύστερα τις ξεφουρνίζετε και τις ακουμπάτε σε πιατέλα κολλητά τη μία δίπλα στην άλλη.

    Βήμα 4

    Ζεσταίνετε το μέλι προσθέτοντας και δύο κουταλιές σούπας νερό και περιχύνετε με αυτό τις φλογέρες. Πασπαλίζετε με την τριμμένη κανέλα και σερβίρετε αμέσως.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΠΑΤΡΑ – ΤΩΡΑ: Επεισόδιο σε λογιστικό γραφείο

    Σοβαρό επεισόδιο στο κέντρο της Πάτρας μέσα σε λογιστικό...

    Κοκκίνου: Έπαθα την πρώτη κρίση πανικού την περίοδο του διαζυγίου της με τον Πατρινό επιχειρηματία – Ξύπνησε ένα αυτοάνοσο

    ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: https://toloukoumi.gr/%ce%ba%ce%bf%ce%ba%ce%ba%ce%af%ce%bd%ce%bf%cf%85-%ce%ad%cf%80%ce%b1%ce%b8%ce%b1-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%cf%80%cf%81%cf%8e%cf%84%ce%b7-%ce%ba%cf%81%ce%af%cf%83%ce%b7-%cf%80%ce%b1%ce%bd%ce%b9%ce%ba%ce%bf/

    ΚΑΤΩ ΑΧΑΪΑ: Τρεις ανήλικοι έκλεψαν μηχανή

    Συνελήφθησαν, χθες το μεσημέρι, στην Κάτω Αχαΐα, από αστυνομικούς...

    ΠΑΤΡΑ: Συνελήφθη 14χρονη γιατί χτύπησε 15χρονη

    Συνελήφθη, χθες το πρωί, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της...