Φτιάξτε τη δική σας σοκολάτα Ντουμπάι στο σπίτι. Αυτή η εύκολη συνταγή σας καθοδηγεί βήμα προς βήμα για να δημιουργήσετε ένα αυθεντικό, πολυτελές γλύκισμα με γέμιση από πλούσια κρέμα φιστικιού και τραγανό κανταΐφι.
Υλικά για τη συνταγή
- 250 γρ. σοκολάτα γάλακτος ή κουβερτούρα
- 75 γρ. κανταΐφι
- 50 γρ. ανάλατο βούτυρο
- 150 γρ. φιστίκια Αιγίνης, καθαρισμένα
- 50 γρ. κρυσταλλική ή άχνη ζάχαρη
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Οδηγίες
- Λιώστε αργά τη σοκολάτα στο φούρνο μικροκυμάτων ή σε μπεν-μαρί ώστε να μην καεί.
- Ρίξτε τα δύο τρίτα της λιωμένης σοκολάτας σε μια ορθογώνια φόρμα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί, απλώνοντας ομοιόμορφα για να καλύψετε τον πάτο και τα πλαϊνά.
- Βάλτε τη σοκολάτα στο ψυγείο για περίπου 20 λεπτά μέχρι να κρυώσει και να σφίξει.
- Αλέστε τα φιστίκια με τη ζάχαρη για να φτιάξετε μια παχύρρευστη πάστα.
- Διατηρήστε την υπόλοιπη λιωμένη σοκολάτα ζεστή.
- Προσθέστε λίγο βούτυρο και μια σταγόνα εκχύλισμα βανίλιας στην πάστα φιστικιού για να γίνει πιο κρεμώδης.
- Σοτάρετε το κανταΐφι σε ένα τηγάνι με λίγο βούτυρο και ζάχαρη μέχρι να πάρει ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα και να γίνει τραγανό. Ανακατέψτε το με την κρέμα φιστικιού.
- Στρώστε το μείγμα φιστικιού-κανταϊφιού στη φόρμα σοκολάτας και, στη συνέχεια, ρίξτε την υπόλοιπη λιωμένη σοκολάτα από πάνω. Βάλτε ξανά στο ψυγείο για άλλα 20 λεπτά.
- Ξεφορμάρετε, κόψτε σε φέτες και αφήστε το να έρθει ελαφρώς σε θερμοκρασία δωματίου πριν το σερβίρετε.
- Η σπιτική σας σοκολάτα Ντουμπάι είναι έτοιμη να εντυπωσιάσει.