ΠΑΤΡΑ: Κομμένη η σπέκουλα για το πρόγραμμα χρηματοδότησης – Σήμερα η προθεσμία ενστάσεων

    Ημερομηνία:

    Mavropoulis
    Εκπνέει σήμερα η προθεσμία της υποβολής ενστάσεων από τις επιχειρήσεις που συγκέντρωσαν βαθμολογία πάνω από την αρχική βάση χρηματοδότησης στο πρόγραμμα των 30 εκατ. ευρώ, αλλά απορρίφθηκαν για τυπικές προϋποθέσεις και ελλιπή δικαιολογητικά. Δεν σήκωσε η περιφερειακή αρχή το γάντι που της πέταξαν οι δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας.

     

    Η περιφερειακή αρχή τήρησε τη γενική πολιτική αρχή που έχει ακολουθήσει μέχρι σήμερα, η οποία θέλει να μην μπαίνει σε αντιπαράθεση με κόμματα και βουλευτές, καθώς θεωρεί ότι η τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να λειτουργεί υπέρ του συνόλου των πολιτών της Δυτικής Ελλάδας και όχι ενός τμήματος της κοινωνίας που έχει συγκεκριμένη κομματική τοποθέτηση. Αυτό, φυσικά, δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να αντιδράσει στο μέλλον, αν αισθανθεί ότι κάποιος κομματικός φορέας επιδιώξει να αποκομίσει μικροπολιτικά οφέλη σε βάρος του θεσμού της Περιφέρειας. Μέχρι σήμερα δεν έχει αισθανθεί την ανάγκη να το κάνει.

     

    GYMALL
    Το θέμα σχετικά με το πρόγραμμα των 30 εκατ. ευρώ που διατέθηκαν σε 1.017 επιχειρήσεις της Δυτικής Ελλάδας, οι οποίες επλήγησαν από την πανδημία, παραμένει στην επικαιρότητα με διάφορους τρόπους. Μέχρι σήμερα έχουν δικαίωμα να καταθέσουν τις ενστάσεις τους στην τριμελή επιτροπή με τεκμηριωμένη επιχειρηματολογία οι 397 επιχειρήσεις που «κόπηκαν», αν και η βαθμολογία που συγκέντρωσαν ήταν πάνω από τη βάση της χρηματοδότησης. Η κρίση της επιτροπής αναμένεται με ενδιαφέρον, όπως και οι αποφάσεις της περιφερειακής αρχής για τις επιχειρήσεις που ενδεχομένως θα δικαιωθούν. Αν δηλαδή θα εξοικονομηθούν επιπλέον χρήματα για να καλυφθούν οι οικονομικές απαιτήσεις που θα δημιουργηθούν. Ο περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης είχε αφήσει ανοικτό αυτό το ενδεχόμενο κατά την παρουσίαση των προσωρινών αποτελεσμάτων της αξιολόγησης των αιτήσεων που υποβλήθηκαν από επιχειρηματίες της Δυτικής Ελλάδας για να στηριχθούν από τις πληγές που τους προκάλεσε η πανδημία.

     

    Ωστόσο, δεν έχει περάσει απαρατήρητη η κίνηση της Περιφέρειας τόσο να αποστείλει τα αποτελέσματα για έλεγχο στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημόσιων Εσόδων όσο και να κινηθεί νομικά για να πέσει φως σε όσα λέγονται και γράφονται σε μερίδα του Τύπου της περιφερειακής ενότητας Ηλείας περί αδιαφάνειας στην υλοποίηση του προγράμματος. Για την περιφερειακή αρχή πρόκειται για γενικόλογες, ατεκμηρίωτες και κακόβουλες καταγγελίες που ισχυρίζονται δήθεν αδιαφάνεια στις διαδικασίες για να ευνοηθούν ορισμένοι και να αποκλειστούν κάποιοι άλλοι επιχειρηματίες που δικαιούνταν να επιχορηγηθούν από το πρόγραμμα. Το πράγμα «χοντραίνει» από τη στιγμή που διατυπώνονται τοξικοί υπαινιγμοί περί αποδοχής παραποιημένων φορολογικών στοιχείων και δικαιολογητικών. Αλλιώς πώς θα μπορούσαν να ευνοηθεί κάποιοι επιχειρηματίες σε βάρος κάποιων άλλων; Η περιφερειακή αρχή προσέφυγε στη δικαιοσύνη για να διαλύσει κάθε υποψία και για να αποδειχθεί με τη βούλα της δικαιοσύνης ότι τηρήθηκε η διαφάνεια και η νομιμότητα.

    Πελοποννησος

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Είστε ψηλοί με κοιλιά; Ο σοβαρότατος κίνδυνος υγείας που απειλεί την υγεία του πεπτικού

    Πολλοί και διαφορετικοί είναι οι παράγοντες που θα μπορούσαν...

    Ηλεκτρικά υπάρχουν, αλλά πού θα φορτίζουν όλα μαζί;

    Μια νέα έκθεση της Ευρωπαϊκής Ένωσης Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (ACEA) αποκαλύπτει ένα ανησυχητικό...

    Κίνα: Τουλάχιστον 24 νεκροί στην κατάρρευση τμήματος αυτοκινητοδρόμου – Δείτε βίντεο

    Τουλάχιστον 24 άνθρωποι σκοτώθηκαν τα ξημερώματα της Τετάρτης όταν κατέρρευσε τμήμα αυτοκινητοδρόμου λόγω...