Γρηγόρης Μπιθικώτσης: Συναυλία – αφιέρωμα στον Σερ του ελληνικού τραγουδιού στο Καλλιμάρμαρο

    Ημερομηνία:

    Είκοσι χρόνια πέρασαν από τότε που η μοναδική, δωρική φωνή του Γρηγόρη Μπιθικώτση σίγησε για πάντα και με αφορμή αυτή την επέτειο διοργανώνεται μια μεγάλη συναυλία – αφιέρωμα σε εκείνον και τα τραγούδια του, στις 17 Σεπτεμβρίου, στο Καλλιμάρμαρο.

    Γνωστά ονόματα του ελληνικού τραγουδιού και όχι μόνον. μεταξύ των οποίων ο Σταύρος ΞαρχάκοςΚώστας Χατζής, Πίτσα ΠαπαδοπούλουΓιάννης ΚότσιραςΔημήτρης ΜπάσηςΑντώνης Ρέμος, Θέμης Αδαμαντίδης, Κώστας Μακεδόνας, Μάριος Φραγκούλης, Πέγκυ Ζήνα, Μελίνα Ασλανίδου, Πέτρος Γαϊτάνος, Χρήστος Δάντης, Γιάννης Ζουγανέλης, Ρένα Μόρφη, Στέλιος Ρόκκος, Ηρώ Σαΐα και φυσικά ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης ο νεότερος, θα ενώσουν τις φωνές τους σε ένα πρόγραμμα που θα επιμεληθεί και θα σκηνοθετήσει ο Λάκης Λαζόπουλος.
    Ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του στο ελληνικό τραγούδι ερμηνεύοντας εμβληματικά μουσικά έργα όπως το «Άξιον Εστί» και τον «Επιτάφιο» του Μίκη Θεοδωράκη, βάζοντας την υψηλή ποίηση στο στόμα όλων των Ελλήνων. Συνεργάστηκε όμως και με όλους σχεδόν του άλλους μεγάλους συνθέτες της εποχής του, όπως ο Χατζιδάκις, ο Βαμβακάρης, ο Τσιτσάνης, ο Μητσάκης, ο Άκης Πάνου, ο Ξαρχάκος, ο Μούτσης, ο Σπανός, χαρίζοντας στην ελληνική δισκογραφία τραγούδια – διαμάντια.

    Μέρος των εσόδων της συναυλία θα διατεθεί στην «Φλόγα» Σύλλογο Γονιών – Παιδιών με Νεοπλασματική ασθένεια.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Γλυφάδα: Έκκληση από τα αδέρφια του πατροκτόνου στη Γλυφάδα – «Δείξτε λίγη ανθρωπιά»

    Το μνημόσυνο για τις εννέα ημέρες από τον θάνατο...

    Τέμπη: Στη δημοσιότητα το πόρισμα για την πυραντοχή των καθισμάτων – Δεν πληρούσαν τις προδιαγραφές

    Τα καθίσματα της επιβατικής αμαξοστοιχίας Intercity 62 που συγκρούστηκε...

    Κλέβουν σχεδόν έξι εκατομμύρια λίτρα το χρόνο

    Η Ελληνική Αστυνομία σε συντονισμένες επιχειρήσεις των τελευταίων εβδομάδων...