Νέα πρόκληση: Η Λιβύη υπέγραψε με την Τουρκία για σεισμικές έρευνες σε τέσσερις θαλάσσιες περιοχές

    Ημερομηνία:

    Ερωτήματα προκαλεί η είδηση της υπογραφής συμφωνίας της Εθνικής Εταιρείας Πετρελαίου με την Τουρκική Εταιρεία Πετρελαίου (TPAO) για έρευνες σε υπεράκτιες περιοχές της Λιβύης.

    Δεν έχει γίνει γνωστό ποιες περιοχές καλύπτει αυτή η τουρκο-λιβυκή συμφωνία, αν και το προηγούμενο διάστημα η Λιβύη είχε χαράξει έξι «οικόπεδα», εκ των οποίων τα δύο ακολουθούσαν και είχαν σεβαστεί τη μέση γραμμή, όπως αυτή είχε καθοριστεί από την Ελλάδα με τον νόμο 4001/2011.

    Η υπογραφή αυτής της συμφωνίας έρχεται λίγες ημέρες μετά την ένταση που έχει προκαλέσει η Λιβύη, με τα διαβήματα τόσο της Τρίπολης όσο και της Βεγγάζης, σχετικά με τη δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης της προκήρυξης του διαγωνισμού για τα οικόπεδα νότια της Κρήτης, για τα οποία έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον ο αμερικανικός κολοσσός Chevron.

    Η συμφωνία υπεγράφη στην Κωνσταντινούπολη, μεταξύ της Εθνικής Εταιρείας Πετρελαίου (National Petroleum Corporation), εκπροσωπούμενης από τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της, Μηχανικό Μασούντ Σουλεϊμάν, και του Γενικού Διευθυντή της Τουρκικής Εταιρείας Πετρελαίου (TPAO), κ. Αχμέτ Τούρκογλου.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Sing for Greece 2026: Η Κλαυδία στον Α’ Ημιτελικό και η Τάμτα στον Β’

    Δύο guest εμφανίσεις ανακοινώθηκε ότι θα γίνουν στον Α'...

    Σαμαράς από Καλαμάτα: Ο πατριωτισμός ενώνει και δεν διαιρεί

    Στην Καλαμάτα βρίσκεται από προχθές ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, με...

    Γαλλία: 24χρονος πήγε στα επείγοντα με ένα βλήμα του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου – Εκκενώθηκε το νοσοκομείο

    Αναστάτωση προκλήθηκε το βράδυ του Σαββάτου σε νοσοκομείο της...