Τα σπιτικά σουβλάκια κοτόπουλου είναι μια υπέροχη ιδέα για ένα ελαφρύ και γευστικό γεύμα. Σε συνδυασμό με μια δροσερή σως μουστάρδας, γίνονται πραγματικά απολαυστικά. Μάθετε πώς να φτιάχνετε εύκολα σπιτικά καλαμάκια κοτόπουλου που θα λατρέψει όλη η οικογένεια.
Υλικά για τη συνταγή
- 4 στήθη κοτόπουλου χωρίς πέτσα, κομμένα σε κομμάτια 4 εκ.
- 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- ½ κουταλιά της σούπας αποξηραμένη ρίγανη
- ½ κουταλάκι του γλυκού γλυκιά πάπρικα
- 2 σκελίδες σκόρδο , τριμμένες
- 1 λεμόνι , μόνο ξύσμα και χυμός τριμμένος
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Για τη σως μουστάρδας
- 125 γρ. γιαούρτι ελληνικού τύπου
- 3 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
- 1 κουταλιά της σούπας μέλι
- 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
Για το σερβίρισμα
- 4 πίτες ή πίτα
- 1 κρεμμύδι , ψιλοκομμένο
- ½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- φέτες ντομάτας, ψιλοκομμένο λευκό ή κόκκινο λάχανο (προαιρετικά)
Οδηγίες
- Βάλτε το κοτόπουλο σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέστε το ελαιόλαδο, τη ρίγανη, την πάπρικα, το σκόρδο και το ξύσμα λεμονιού.
- Αλατοπιπερώστε με ½ κουταλάκι του γλυκού θαλασσινό αλάτι και ½ κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι. Ανακατέψτε καλά, σκεπάστε το και βάλτε το στο ψυγείο για μερικές ώρες, κατά προτίμηση όλη τη νύχτα.
- Βγάλτε το κοτόπουλο από το ψυγείο 30 λεπτά πριν το μαγείρεμα. Προθερμάνετε τη σχάρα στην υψηλότερη ρύθμιση. Περάστε το κρέας σε τέσσερα καλαμάκια για σουβλάκια.
- Τοποθετήστε τα σε ένα ταψί και ψήστε το στη σχάρα για 15-18 λεπτά, γυρίζοντάς το στα μισά του χρόνου.
- Ενώ ψήνεται το κοτόπουλο, ετοιμάστε τη σάλτσα μουστάρδας. Ανακατέψτε το γιαούρτι, τη μαγιονέζα, το μέλι και τη μουστάρδα.
- Για το σερβίρισμα, ρίξτε με ένα κουτάλι τη σάλτσα μουστάρδας στις πίτες και βάλτε το κοτόπουλο από πάνω.
- Πασπαλίστε με το κρεμμύδι σε φέτες και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και προσθέστε λίγο χυμό λεμονιού.
- Σερβίρετε αμέσως, με φέτες ντομάτας και ψιλοκομμένο λάχανο, εάν θέλετε.