Μετά από αρκετές εβδομάδες που η 62χρονη νοσηλευόταν σε ΜΕΘ και σε κρίσιμη κατάσταση αφού έπεσε σε κώμα μετά τη λάθος μετάγγιση αίματος στο Τζάνειο, σήμερα (02.07.2025) οι γιατροί ανακοίνωσαν πως η κατάσταση της υγείας της είναι μη αναστρέψιμη και πως είναι εγκεφαλικά νεκρή.
Η 62χρονη διακομίστηκε στο Τζάνειο καθώς είχε συμπτώματα εγκεφαλικού. Λόγω ασυνεννοησίας των νοσηλευτών, ένας εργαζόμενος της έκανε μετάγγιση λανθασμένης ομάδας αίματος χωρίς καν να το χρειάζεται. Αποτέλεσμα αυτού ήταν να ξεκινήσει σπασμούς και εμετούς και να υποστεί πολλαπλά εγκεφαλικά.
Το θύμα έμεινε σε αυτήν την κατάσταση για 45 ολόκληρα λεπτά μέχρι εν τέλει να λάβει τις πρώτες βοήθειες.
Σήμερα όμως, μετά από σειρά εξετάσεων, αποδείχθηκε πως η 62χρονη είναι εγκεφαλικά νεκρή, αναφέρει ο ΣΚΑΪ.
Μέλη της οικογένειάς της, που όπως κατήγγειλαν, ενημερώθηκαν μετά από αρκετές ώρες για το μοιραίο λάθος του νοσηλευτή του Τζάνειου, πήραν την γενναία απόφαση να προχωρήσουν στη δωρεά των οργάνων της μητέρας τους και να δώσουν ζωή σε άλλους ανθρώπους που το έχουν ανάγκη.
Το πόρισμα – κόλαφος
Όπως αποδείχθηκε, το βράδυ που η 62χρονη οδηγήθηκε στο Τζάνειο νοσοκομείο, πήγαν όλα λάθος.
Η γυναίκα που εισήχθη στο Τζάνειο σαν ελαφρύ νευρολογικό περιστατικό φαίνεται πως βρέθηκε στο σημείο να χάσει της ζωή της εξαιτίας ενός χαλασμένου εκτυπωτή και της ασυνεννοησίας μεταξύ του νοσηλευτικού προσωπικού.
Τη λανθασμένη μετάγγιση αίματος έκανε ένας 30χρονος, ο οποίος δεν βρισκόταν υπό την επίβλεψη κάποιου ιατρού και νοσηλευτή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, όπως ορίζει το πρωτόκολλο, σύμφωνα με τον δικηγόρο της οικογένειας.
Πληροφορίες της ΕΡΤ αναφέρουν πως κανείς από τους ασθενείς που νοσηλεύονταν στο θάλαμο μαζί με την 62χρονη, αλλά ούτε και η ίδια, είχαν στα χέρια τους το βραχιολάκι, τα οποία αναγράφουν τα στοιχεία τους αλλά και όλες τις λεπτομέρειες για την νοσηλεία τους.
Ο λόγος ήταν ο χαλασμένος εκτυπωτής του 5ου ορόφου της νευρολογικής κλινικής. Οι νοσηλευτές δεν μπόρεσαν να εκτυπώσουν τα βραχιολάκια για να τα μοιράσουν σε ασθενείς, με αποτέλεσμα να μην γνωρίζει κανείς ποιος ασθενής είναι και για ποιον λόγο νοσηλεύεται.
Το επόμενο μοιραίο λάθος ήταν ότι οι νοσηλευτές της βάρδιας δεν συνεννοήθηκαν σωστά με αποτέλεσμα η πρώτη βάρδια να αριθμήσει τις κλίνες δίνοντας λανθασμένους αριθμούς και προκαλώντας μπέρδεμα στους επόμενους νοσηλευτές που έπιασαν βάρδια.
Αφού στην 62χρονη έγινε η μετάγγιση αίματος και αφού παρέμεινε 45 λεπτά αβοήθητη, εν τέλει συνοδός άλλου ασθενούς, την είδε να καταρρέει με αποτέλεσμα να ειδοποιήσει τόσο τον 30χρονο βοηθό νοσηλευτή όσο και τους γιατρούς οι οποίοι έπεσαν πάνω της.
Η πρώτη ανάλυση του πορίσματος ανέφερε πως το ιατρικό λάθος έγινε από την κόπωση του νοσηλευτικού προσωπικού αν και μετέπειτα φάνηκε πως βάρδιες τηρήθηκαν κανονικά.