Αναζητάτε μια υγιεινή σαλάτα με πλούσια γεύση που να είναι ταυτόχρονα χορταστική;
Αυτή η συνταγή για σαλάτα με σπανάκι, κοτόπουλο, αβοκάντο και κατσικίσιο τυρί είναι η ιδανική επιλογή. Συνδυάζει την φρεσκάδα από το σπανάκι με την πρωτεΐνη του κοτόπουλου, την κρεμώδη υφή του αβοκάντο και την πικάντικη νότα του κατσικίσιου τυριού, δημιουργώντας ένα θρεπτικό γεύμα για κάθε ώρα της ημέρας.
Υλικά για τη συνταγή
Για τη σαλάτα:
¼ φλιτζανιού κουκουνάρι
8 φλιτζάνια ψιλοκομμένο σπανάκι
1 φλιτζάνι ντοματίνια κομμένα στη μέση
1 ½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαγειρεμένο κοτόπουλο
1 μεγάλο αβοκάντο – καθαρισμένο, χωρίς κουκούτσι και κομμένο σε φέτες
½ φλιτζάνι κόκκους καλαμποκιού
⅓ φλιτζανιού τριμμένο κατσικίσιο τυρί
Για το ντρέσινγκ:
2 κουταλιές της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
1 πρέζα αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, κατά βούληση
Οδηγίες
Ζεστάνετε ένα μικρό τηγάνι σε μέτρια-δυνατή φωτιά.
Καβουρδίστε το κουκουνάρι στο ζεστό τηγάνι μέχρι να ροδίσει ελαφρά και να μυρίσει, για 3 έως 5 λεπτά.
Βάλτε το σπανάκι σε ένα μεγάλο μπολ σαλάτας.
Προσθέστε από πάνω το κουκουνάρι, τα ντοματίνια, το κοτόπουλο, το αβοκάντο, τους κόκκους καλαμποκιού και το κατσικίσιο τυρί.
Χτυπήστε μαζί το λευκό ξύδι, το ελαιόλαδο και τη μουστάρδα Dijon σε ένα μικρό μπολ μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αλατοπιπερώστε.
Περιχύστε το ντρέσινγκ πάνω από τη σαλάτα και ανακατέψτε απαλά για να καλυφθούν όλα τα υλικά.
Απολαύστε αυτή την πλούσια και δροσερή σαλάτα με κοτόπουλο και αβοκάντο.