Πάτρα: «Στον Ριγανόκαμπο, ζούμε με τον φόβο της φωτιάς κάθε βράδυ» – Η κραυγή αγωνίας των κατοίκων

Ημερομηνία:

Το μέλος της συντονιστικής επιτροπής του Ανατολικού Διαμερίσματος Μιχάλης Κόκκινος καταγγέλλει στον MAX fm 93,4 ότι για πολλοστή φορά ξέσπασε φωτιά στον καταυλισμό Ρομά του Ριγανόκαμπου, προκαλώντας αποπνικτικό καπνό και κίνδυνο για τις γύρω κατοικίες.

Παρά τις επανειλημμένες φωτιές (τουλάχιστον 11–12 μόνο φέτος), δεν έχουν ληφθεί επαρκή μέτρα από την πολιτεία, την πυροσβεστική ή την αστυνομία.

Υποστηρίζει ότι οι κάτοικοι ζουν με τον συνεχή φόβο φωτιάς, ενώ η υγεία τους επιβαρύνεται από την καύση υλικών (π.χ. ελαστικά). Αναφέρεται επίσης σε πιθανές αιτίες πρόκλησης των πυρκαγιών, όπως φόβος για φίδια.

Ζητείται μόνιμη λύση, όπως στέγαση των Ρομά σε οικίσκους με βασικές υποδομές, ώστε να τερματιστούν και τα φαινόμενα παραβατικότητας και περιβαλλοντικής απειλής.

Ακούστε το ηχητικό:

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα

Κοινοποίηση:

Περισσότερα Άρθρα
Σχετικα

Πάτρα: Θρήνος για τον Ακη Γερμενή

"Εφυγε" από την ζωή στα 68 του χρόνια μετά...

Θρασύς «γόης» με σούπερ μάρκετ «παραισθήσεων»

Με την αυτοπεποίθηση ενός ανθρώπου που θεωρούσε τον εαυτό...

Ιωάννα Τούνη: Αγκαλιά με τον… Spider-Man στη Disneyland – Η έκπληξη που την περίμενε κάτω από τη μάσκα

Μπορεί η Ιωάννα Τούνη να έχει συνηθίσει τους διαδικτυακούς...

BINTEO: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη – Κωνσταντοπούλου: «Ποιος σας έκανε τέτοιο ψώνιο;» – «Είστε φασίστας ακροδεξιός»

Σε σφοδρή αντιπαράθεση εξελίχθηκε ο κοινοβουλευτικός έλεγχος στη Βουλή,...