Τιμή-ρεκόρ για την ορίτζιναλ Birkin: Πουλήθηκε για 8,58 εκατ. ευρώ στο Παρίσι

    Ημερομηνία:

    Η αυθεντική τσάντα Birkin που δημιουργήθηκε για την Τζέιν Μπίρκιν πουλήθηκε σε δημοπρασία έναντι 8,58 εκατομμυρίων ευρώ (10 εκατ. δολαρίων), καταγράφοντας παγκόσμιο ρεκόρ τιμής για συλλεκτική τσάντα, επιβεβαιώνοντας τη διαρκή ζήτηση για μοναδικά είδη πολυτελείας.

    Η μαύρη δερμάτινη Hermès, φτιαγμένη πριν από περίπου σαράντα χρόνια για τη θρυλική τραγουδίστρια και ηθοποιό, άλλαξε χέρια μετά από έντονη διαδικασία πλειστηριασμού διάρκειας άνω των 10 λεπτών, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη από τον οίκο Sotheby’s στο Παρίσι.

    Συνολικά εννέα συλλέκτες κονταροχτυπήθηκαν με νικητή έναν ιδιώτη από την Ιαπωνία.

    Η τιμή ξεπέρασε με συντριπτική διαφορά το προηγούμενο ρεκόρ για τσάντα σε δημοπρασία — ένα σπάνιο μοντέλο Himalaya Kelly από δέρμα κροκοδείλου με διαμάντι, επίσης Hermès, που είχε πουληθεί από τον οίκο Christie’s το 2021 αντί 510.000 δολαρίων.

     

    Η αυθεντική Birkin δημιουργήθηκε το 1984, έπειτα από μια τυχαία συνάντηση της Μπίρκιν με τον τότε διευθύνοντα σύμβουλο της Hermès International SCA, Ζαν-Λουί Ντιμά, κατά τη διάρκεια πτήσης. Η ίδια είχε αναφέρει σε συνεντεύξεις ότι παραπονέθηκε για την έλλειψη μιας ευρύχωρης και πρακτικής τσάντας Hermès.

    Το brand προχώρησε στην εμπορική αξιοποίηση της Birkin λίγα χρόνια αργότερα, δίνοντας το όνομα της ηθοποιού στο πιο εμβληματικό προϊόν του. Ωστόσο, τα χαρακτηριστικά της πρώτης τσάντας δεν αντιγράφηκαν ποτέ σε άλλη σειρά Birkin.

    Η Τζέιν Μπίρκιν πούλησε την τσάντα το 1994 για φιλανθρωπικούς σκοπούς, προκειμένου να συγκεντρώσει χρήματα για έναν οργανισμό κατά του AIDS. Επανα-δημοπρατήθηκε το 2000 και από τότε βρισκόταν στην κατοχή της συλλέκτριας με το όνομα “Catherine B”, όπως είναι γνωστή στο Instagram.

     

    «Σήμερα είναι η πιο περιζήτητη τσάντα, το όνειρο όλων», δήλωσε η Catherine B πριν από τη δημοπρασία. Εξήγησε ότι την προστάτευε σε ελεγχόμενες συνθήκες επί 25 χρόνια, χρησιμοποιώντας τη μόνο σε σπάνιες εμφανίσεις. Η ίδια επέλεξε να μην αποκαλύψει το επίθετό της.

    Η σπάνια τσάντα βγήκε στο σφυρί από τον οίκο Sotheby’s, σε δημοπρασία υψηλής ραπτικής που περιλάμβανε επίσης δημιουργίες του Alexander McQueen και του Christian Dior.

    Οι τσάντες Hermès καταγράφουν συχνά υψηλότερες τιμές στη δευτερογενή αγορά σε σχέση με τις τιμές των boutiques, εξαιτίας των μακρών λιστών αναμονής.

    * H εξωτερική φωτογραφία του θέματος είναι από τον οίκο Sotheby’s 

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Φωτιά: Ο χάρτης πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς σήμερα 13 Ιουλίου

    Στην κατηγορία κινδύνου 3 μπαίνει η Αττική, η Εύβοια,...

    Σκάει “βόμβα” σε μεγάλη εταιρεία της Πάτρας

    ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: https://toloukoumi.gr/%cf%83%ce%ba%ce%ac%ce%b5%ce%b9-%ce%b2%cf%8c%ce%bc%ce%b2%ce%b1-%cf%83%ce%b5-%ce%bc%ce%b5%ce%b3%ce%ac%ce%bb%ce%b7-%ce%b5%cf%84%ce%b1%ce%b9%cf%81%ce%b5%ce%af%ce%b1-%cf%84%ce%b7%cf%82-%cf%80%ce%ac/

    Πρωτογενές πλεόνασμα σε επίπεδα ρεκόρ και εφέτος – Στο «τραπέζι» το πακέτο της ΔΕΘ

    Με τετραπλάσιους ρυθμούς από τον αρχικό στόχο τρέχει το πρωτογενές...

    Αυτό είναι το πιο ιδιαίτερο Toyota Yaris στον κόσμο

    Ανά τα χρόνια, η Mitsuoka έχει χτίσει το όνομά της ως...