ΣΥΝΤΑΓΗ: Κρύο γλυκό ψυγείου με κρέμα και ζελέ

    Ημερομηνία:

    Υλικά

    Μερίδες: 8

    Για τη βάση

      • 30 μπισκότα πτι-μπερ
      • 10 κουτ. σούπας γάλα φρέσκο
      • 2 κουτ. σούπας κονιάκ

    Για την κρέμα

      • 45 γρ. άνθος αραβοσίτου
      • 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
      • 660 ml γάλα φρέσκο

    Για την επιφάνεια ζελέ

    • 2 συσκευασίες ζελέ κεράσι
    • 400 ml ζεστό νερό
    • 300 ml κρύο νερό

    Tips

    • Για να μην περάσει το ζελέ κάτω από την κρέμα, απλώσουμε την κρέμα πάνω στα μπισκότα χωρίς να αφήσουμε κανένα κενό ή μικρή τρύπα. Η κρέμα πρέπει να είναι καλά κολλημένη στα τοιχώματα του ταψιού
    GLEARNET

    Το συγκεκριμένο γλυκό με την κρέμα βανίλιας και το ζελέ θα μπορούσαμε να το χαρακτηρίσουμε και «παραδοσιακό». Το πρωτοδοκιμάσαμε ως παιδιά και συνεχίζουμε να το φτιάχνουμε κι εμείς όταν θέλουμε ένα δροσερό και νόστιμο κέρασμα για μικρούς και μεγάλους.

    Βήμα 1

    Κρέμα: Βάζουμε τα 500 ml από το γάλα με τη ζάχαρη σε κατσαρόλα να ζεσταθούν, χωρίς να βράσουν. Διαλύουμε το άνθος αραβοσίτου στο υπόλοιπο γάλα. Παίρνουμε λίγες κουταλιές από το ζεστό γάλα και τις προσθέτουμε στο διαλυμένο άνθος αραβοσίτου.

    Βήμα 2

    Στη συνέχεια μεταφέρουμε το μείγμα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει, σκεπάζοντας την επιφάνεια με μεμβράνη που να εφάπτεται στην κρέμα.

    Βήμα 3

    Βάση: Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το γάλα με το κονιάκ. Βουτάμε ένα-ένα τα μπισκότα και τα στρώνουμε σε μέτριο βαθύ ταψί 25×30 εκ., φτιάχνοντας διπλή στρώση.

    Βήμα 4

    Στρώνουμε την κρύα κρέμα πάνω από τα μπισκότα και αφήνουμε στο ψυγείο για 30′ να πήξει καλά.

    Βήμα 5

    Ζελέ: Διαλύουμε το περιεχόμενο των φακέλων στο ζεστό νερό, προσθέτουμε το κρύο νερό και αφήνουμε να κρυώσει καλά.

    Βήμα 6

    Έπειτα ρίχνουμε προσεκτικά το ζελέ κουταλιά-κουταλιά πάνω στο κρύο γλυκό και το αφήνουμε για 1-2 ώρες ακόμα στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί καλά.

    Φωτογραφία: LAMBROS MENTZOS PHOTOGRAPHY

     

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Που οφείλεται το αλαλούμ με τις διεθνείς τιμές κακάο, φρούτων και κρέατος

    Σε αλλεπάλληλα πάνω – κάτω κινούνται οι διεθνείς τιμές...

    Η Andreea Irimescu με μαγιό στην στην Σαντορίνη

    Η Andreea Irimescu  με μαγιό στην στην Σαντορίνη

    Πάτρα: Δεν τα κατάφερε ο Νίκος Κορφιάτης! “Εφυγε” στα 54

    "Εφυγε" από τη ζωή μόλις στα 54 ο Νίκος...

    ΠΑΤΡΑ: Έκλεισαν 145 περίπτερα την τελευταία 15ετία!

    του Αχιλλέα Ροδίτη Μια εικόνα ερήμωσης παρουσιάζει ο κλάδος των...