Υλικά
Μερίδες: 8
Για τη βάση
-
- 30 μπισκότα πτι-μπερ
- 10 κουτ. σούπας γάλα φρέσκο
- 2 κουτ. σούπας κονιάκ
Για την κρέμα
-
- 45 γρ. άνθος αραβοσίτου
- 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 660 ml γάλα φρέσκο
Για την επιφάνεια ζελέ
- 2 συσκευασίες ζελέ κεράσι
- 400 ml ζεστό νερό
- 300 ml κρύο νερό
Tips
- Για να μην περάσει το ζελέ κάτω από την κρέμα, απλώσουμε την κρέμα πάνω στα μπισκότα χωρίς να αφήσουμε κανένα κενό ή μικρή τρύπα. Η κρέμα πρέπει να είναι καλά κολλημένη στα τοιχώματα του ταψιού
Το συγκεκριμένο γλυκό με την κρέμα βανίλιας και το ζελέ θα μπορούσαμε να το χαρακτηρίσουμε και «παραδοσιακό». Το πρωτοδοκιμάσαμε ως παιδιά και συνεχίζουμε να το φτιάχνουμε κι εμείς όταν θέλουμε ένα δροσερό και νόστιμο κέρασμα για μικρούς και μεγάλους.
Βήμα 1
Κρέμα: Βάζουμε τα 500 ml από το γάλα με τη ζάχαρη σε κατσαρόλα να ζεσταθούν, χωρίς να βράσουν. Διαλύουμε το άνθος αραβοσίτου στο υπόλοιπο γάλα. Παίρνουμε λίγες κουταλιές από το ζεστό γάλα και τις προσθέτουμε στο διαλυμένο άνθος αραβοσίτου.
Βήμα 2
Στη συνέχεια μεταφέρουμε το μείγμα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει, σκεπάζοντας την επιφάνεια με μεμβράνη που να εφάπτεται στην κρέμα.
Βήμα 3
Βάση: Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το γάλα με το κονιάκ. Βουτάμε ένα-ένα τα μπισκότα και τα στρώνουμε σε μέτριο βαθύ ταψί 25×30 εκ., φτιάχνοντας διπλή στρώση.
Βήμα 4
Στρώνουμε την κρύα κρέμα πάνω από τα μπισκότα και αφήνουμε στο ψυγείο για 30′ να πήξει καλά.
Βήμα 5
Ζελέ: Διαλύουμε το περιεχόμενο των φακέλων στο ζεστό νερό, προσθέτουμε το κρύο νερό και αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Βήμα 6
Έπειτα ρίχνουμε προσεκτικά το ζελέ κουταλιά-κουταλιά πάνω στο κρύο γλυκό και το αφήνουμε για 1-2 ώρες ακόμα στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί καλά.
Φωτογραφία: LAMBROS MENTZOS PHOTOGRAPHY