Εάν ψάχνετε για ένα γρήγορο και υγιεινό πιάτο, αυτή η συνταγή για σαλάτα με ψητές γαρίδες, πέστο και κινόα είναι η ιδανική επιλογή. Ένα γεύμα που θα λατρέψετε καθώς απαιτεί λιγότερο από 30 λεπτά προετοιμασίας και είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά. Μη διστάσετε να προσθέσετε περισσότερα λαχανικά ή να αντικαταστήσετε τις γαρίδες με κοτόπουλο, μπριζόλα, τόφου ή edamame για μια διαφορετική εκδοχή.
Υλικά
- ⅓ φλιτζανιού έτοιμο πέστο
- 2 κουταλιές της σούπας ξύδι βαλσάμικο
- 1 κουταλιά της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- ¼ κουταλάκι του γλυκού τριμμένο πιπέρι
- 450 γραμμάρια μεγάλες γαρίδες (16-20 τεμάχια), ξεφλουδισμένες και στεγνωμένες ταμποναριστά
- 4 φλιτζάνια ρόκα
- 2 φλιτζάνια μαγειρεμένη κινόα
- 1 φλιτζάνι ντοματίνια κομμένα στη μέση
- 1 αβοκάντο, ψιλοκομμένο
Οδηγίες
- Χτυπήστε το πέστο, το ξύδι, το λάδι, το αλάτι και το πιπέρι σε ένα μεγάλο μπολ. Βάλτε 4 κουταλιές της σούπας από το μείγμα σε ένα μικρό μπολ και αφήστε και τα δύο μπολ στην άκρη.
- Ζεστάνετε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέστε τις γαρίδες και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, μέχρι να ψηθούν ελαφρά με λίγο χρώμα, για 4 έως 5 λεπτά. Τοποθετήστε τις σε ένα πιάτο.
- Προσθέστε τη ρόκα και την κινόα στο μεγάλο μπολ με τη βινεγκρέτ και ανακατέψτε για να καλυφθούν. Μοιράστε το μείγμα ρόκας σε 4 μπολ. Γαρνίρετε με ντομάτες, αβοκάντο και γαρίδες.
- Περιχύστε κάθε μπολ με 1 κουταλιά της σούπας από το μείγμα πέστο που έχετε κρατήσει.