Αν θέλετε στο επόμενο κάλεσμα για μπύρες, να σερβίρετε κάτι πιο ενδιαφέρον από πατατάκια με ντιπ, αλλά εξίσου εύκολο, συνεχίστε το διάβασμα.
Όπως, ας πούμε, γαρίδες με ελαφρώς πικάντικη, καπνιστή, σκορδάτη αλλά και φρέσκια γεύση.
Και το καλύτερο; Είναι πανεύκολες στην προετοιμασία τους, μέσα σε ελάχιστα λεπτά.
Αν χρησιμοποιείτε κατεψυγμένες γαρίδες, αποψύξτε τις με ασφάλεια βάζοντάς τις σε ένα μπολ με παγωμένο νερό για λίγες ώρες.
Αν ψήνετε σε bbq, μπορείτε να τις περάσετε σε ξυλάκια, για ευκολία στο γύρισμα. Αλλά αν τις περάσετε από το τηγάνι, τις σερβίρετε σε πιατέλα, με ένα μπολ μαγιονέζα με λίγη σάλτσα bbq και λίγο ξύσμα lime, στη μέση.
Υλικά:
- 2 κ.σ. γλυκιά πάπρικα
- 2 κ.σ. καπνιστή πάπρικα
- 1/2 κ.γ. τριμμένο κύμινο
- 1 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 1/2 κ.γ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- 2 κ.σ. χυμό λάιμ
- 1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
- 450 γραμμάρια μεγάλες γαρίδες, καθαρισμένες και ξεφλουδισμένες, με τις ουρές τους
Εκτέλεση:
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τα καρυκεύματα, τον χυμό λάιμ και το ελαιόλαδο.
Ρίχνουμε τις γαρίδες και μαρινάρουμε στο ψυγείο για μισή έως μία ώρα.
Προθερμαίνουμε ένα τηγάνι και ψήνουμε τις γαρίδες, 2 έως 4 λεπτά, (ανάλογα με το μέγεθος της γαρίδας), από κάθε πλευρά.
Σερβίρουμε ζεστές σε πιατέλα, με ένα μπολ μαγιονέζα, ανακατεμένο με λίγη σάλτσα bbq και λίγο ξύσμα lime, στη μέση.