Σε απόγνωση βρίσκονται αγρότες στο Ομόλιο του Δήμου Αγιάς, όπου βλέπουν να «χάνονται» οι παραγωγές τους σε καλαμπόκι από τις βραδινές επιθέσεις αγριογούρουνων στις καλλιέργειες τους, με αποτέλεσμα οι σοδιές τους να καταστρέφονται.
Όπως γράφει η eleftheria.gr , σύμφωνα με τον παραγωγό κ. Καμπίσιο Στέλιο, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Νέου Αγροτικού Συνεταιρισμού Ομολίου, η ζημία είναι τεράστια και δυστυχώς ο ΕΛΓΑ δεν αποζημιώνει τις ζημιές που προκαλούνται από άγρια ζώα, παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις τους προς τον Οργανισμό να αλλάξει τη σχετική πολιτική.
Ο ίδιος υποστηρίζει ότι σε όλα τα χωράφια του Δέλτα Πηνειού υπάρχουν σοβαρά ποσοστά καταστροφής και οι παραγωγοί ζητούν άμεση παρέμβαση των αρμόδιων υπηρεσιών για τη λήψη μέτρων προστασίας και την οικονομική τους στήριξη για τις μεγάλες απώλειες της παραγωγής τους και κατ’ επέκταση του εισοδήματός τους, προκειμένου να μπορέσουν να συνεχίσουν την καλλιεργητική τους δραστηριότητα.