Το ακριβό εισιτήριο «κόβει» τις διακοπές: Μέχρι και 700 ευρώ για τετραμελή οικογένεια με αυτοκίνητο, μόνο για τη μετακίνηση

    Ημερομηνία:

    Το υπέρογκο κόστος των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων δυσκολεύει την εξίσωση των διακοπών των αδειούχων του Ιουλίου, οι οποίοι αρχίζουν δειλά – δειλά να αναχωρούν σε δημοφιλείς καλοκαιρινούς προορισμούς.

    Έλληνες αδειούχοι και τουρίστες, αποχαιρετούν την πόλη για τα νησιά του Αιγαίου.

    Με πληρότητες που αγγίζουν το 100%, τα πλοία αναχωρούν το ένα μετά το άλλο για Κυκλάδες, Δωδεκάνησα και Αργοσαρωνικό.

    «Τα εισιτήρια είναι ακριβά»

    Παρά την καλή διάθεση των διακοπών, «αγκάθι» παραμένουν οι υψηλές τιμές στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια.

    «Τα εισιτήρια είναι ακριβά. Πήγα σε δύο νησιά και έδωσε γύρω στα 600 με 700 δολάρια», δήλωσε τουρίστας.

    Παραδείγματα κόστους για εισιτήρια και διαμονή

    Για μία τετραμελή οικογένεια με ένα παιδί κάτω των 12 ετών και ένα μεγαλύτερο, το ταξίδι από τον Πειραιά για την Πάρο μετ΄επιστροφής με αυτοκίνητο κοστίζει στην οικονομική θέση 594 ευρώ.

    Η ίδια οικογένεια για τη Ρόδο, ταξίδι σχεδόν 19 ωρών σε αριθμημένη θέση, με αυτοκίνητο πληρώνουν 683 ευρώ.

    Στο υψηλό κόστος των εισιτηρίων προστίθενται τα έξοδα διαμονής και διατροφής.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Πώς αλλάζουμε τη ζωή μας οργανώνοντας τη μέρα μας σε μισάωρα

    Ένα αντίδοτο στην αίσθηση ότι ο χρόνος μάς ξεγλιστρά...

    ΠΑΤΡΑ: Δείτε τι θερμοκρασίες θα επικρατήσουν σήμερα και αύριο! Ανά 3ωρο – ΠΙΝΑΚΕΣ

    Προ των πυλών είναι ο πρώτος καύσωνας διαρκείας του...

    ΟΠΑΠ: Το deal με Stoiximan

    Σε καταλύτη για τη συνολική επίδοση του ΟΠΑΠ φέτος...

    Έρχονται τα θαλάσσια πάρκα

    Η εποχή Τραμπ έφερε μεγάλη αστάθεια παγκοσμίως και τα...