ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ: Σε αυτή την περιοχή ο υδράργυρος ξεπέρασε τους 45 βαθμούς Κελσίου

    Ημερομηνία:

    Ο ισχυρός καύσωνας συνεχίζεται αμείωτος και ακραία υψηλές θερμοκρασίες έχουν βάλει στο φούρνο ολόκληρη τη χώρα.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ο καύσωνας την Παρασκευή το μεσημέρι έφερε θερμοκρασίες άνω των 45 βαθμών στην περιφέρεια.

    Συγκεκριμένα κατά τις 15:00 το μεσημέρι έσπασε το φράγμα των 45 βαθμών, με την τιμή των 45,6 βαθμών Κελσίου στη Σκάλα Μεσσηνίας. Οι υπόλοιπες περιοχές της λίστας των 10 με τις υψηλότερες θερμοκρασίες είναι η Ωλένη Ηλείας (44,3), η Λίνδος (43,6), το Αστέρι Λακωνίας (43,6), οι Αιγιές Γυθείου (43,5), το Πετροκεφάλι Ηρακλείου (43,4), η Στεφανιά Λακωνίας (43,3), η Σπάρτη (43,2), το Αγγελόκαστρο Αιτωλοακαρνανίας (43,2) και Ηλιόλουστο Κιλκίς (42,4).

    Γι’ αυτόν τον λόγο ήδη από το μεσημέρι γεμίζουν οι παραλίες στα περίχωρα της Αττικής, ενώ όσοι παραμένουν στο κέντρο αναζητούν δροσιά σε σκιερά μέρη, ακόμα και σε συντριβάνια.

    Υπενθυμίζεται ότι σήμερα, Παρασκευή 25/07 αναμένεται πολύ υψηλή έως ακραία θερμική επιβάρυνση στα περισσότερα ηπειρωτικά τμήματα, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίο και στα Δωδεκάνησα.’

    Συνθήκες καύσωνα στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Μέγιστες στους 40-42 βαθμούς και τοπικά στα δυτικά και νότια στους 43-44 βαθμούς. Τοπικά ακραία θερμική επιβάρυνση στα δυτικά και βόρεια. Ενισχυμένοι άνεμοι στα 6-7 μποφόρ στο Αιγαίο.

    Πιο αναλυτικά, το Σάββατο 26 Ιουλίου συνθήκες καύσωνα θα επικρατήσουν σχεδόν στο σύνολο της χώρας. Τις θερμές ώρες της ημέρας στα ηπειρωτικά ορεινά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις.

    Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 19 έως 38 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 22 έως 38-40 και τοπικά 41 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 23 έως 39-41 και τοπικά 42-43 βαθμούς, στην Ήπειρο από 23 έως 39-41 βαθμούς, στην υπόλοιπη Δυτική Ελλάδα από 24 έως 41-43 και τοπικά 44 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 25 έως 40-42 και τοπικά στα νότια 43-44 βαθμούς, στα Επτάνησα από 24 έως 38-40 και τοπικά 41, στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη από 22 έως 36-38 βαθμούς, ενώ στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 40-41 βαθμούς Κελσίου.

    Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις 5-6 μποφόρ και στα νοτιότερα πελάγη δυτικοί βορειοδυτικοί με εντάσεις έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 μποφόρ.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Taylor Swift – Απέκτησε κέρινα ομοιώματα στο Madame Tussauds

    Το Mουσείο Μαντάμ Τισό (Madame Tussauds) αποκάλυψε 13 νέες...

    Πάτρα: 15χρονος έσπρωξε μια γυναίκα και της άρπαξε τον σταυρό που φορούσε

      Ληστής ετών 15 (!) στην Πάτρα! Ο ανήλικος με...

    Θ. Δούρος: Δημιουργική αντιπολίτευση στην Πάτρα – Το παράδειγμα του σπιράλ

    Η λέξη «αντιπολίτευση» συχνά ακούγεται βαριά. Πολλοί τη συνδέουν...

    Οκτώ πραγματικοί υπερήρωες: Άνθρωποι με ανεξήγητες υπερδυνάμεις που αψηφούν την επιστήμη (vid)

    Από παιδιά μεγαλώνοντας ονειρευόμασταν να αποκτήσουμε κάποια υπερδύναμη - τηλεμεταφορά, να...