ΙΑΤΡΟΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΠΑΤΡΩΝ: Ο Περιφερειακός Διευθυντής… δεν έβλεπε τα ποντίκια και τα σκουπίδια;

    Ημερομηνία:

    Περίεργες καταστάσεις με φόντο το «φάγωμα» Τσιόλα -Γκότση

    Ως η χείριστη ιατροδικαστική υπηρεσία στην Ελλάδα αναδείχθηκε το τελευταίο χρονικό διάστημα η Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πατρών με εφόδους, ελέγχους αλλά και δημοσιοποίηση φωτογραφιών με ποντίκια, ζωύφια, σκουπίδια και… άταφους νεκρούς που παρέμεναν στα ψυγεία εδώ και ένα χρόνο, όπως κατήγγειλε χαρακτηριστικά ο Διευθυντής Οργάνωσης και Λειτουργίας Ιατροδικαστικών Υπηρεσιών Γιάννης Καλλιαρέκος.

     

    Ετσι μετά το «φάγωμα» της Αγγελικής Τσιόλα, «φαγώθηκε» και ο Ανδρέας Γκότσης ενώ στο απυρόβλητο παραμένει ο Προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών που έκανε μέγα λάθος για το δεύτερο μωρό της Μουρτζούκου και πιστοποίησε πώς ο θάνατός του ήταν από παθολογικά αίτια. Φαίνεται πώς ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης έχει δύο μέτρα και δύο σταθμά.

     

    Το ερώτημα όμως που κάνει η «Πολιτεία» είναι το εξής: Αφού συνέβαιναν όλα αυτά, δεν είχε πάρει τίποτα «χαμπάρι» ο Περιφερειακός Διευθυντής Γιάννης Φούντος, ο οποίος διατηρείται στην θέση του και έχει αναλάβει από τις 10 Απριλίου; Μάλιστα το γραφείο του είναι κοντά σε αυτό του Ανδρέα Γκότση. Αφού λοιπόν ο κ. Καλλιαρέκος φρόντιζε να μεταδοθούν στην εκπομπή του Κουσουλού στο Open οι φωτογραφίες από την άθλια κατάσταση στο εσωτερικό της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας… πώς ο κ. Φούντος δεν είχε καταλάβει το παραμικρό; Ανεχόταν από τις 10 Απριλίου μία τέτοια κατάσταση; Δεν θα έπρεπε αφού όλα τα παραπάνω κατά το Υπουργείο Δικαιοσύνης, ισχύουν, να παρέμβει και να «καθαρίσει» την εικόνα της ντροπής;

     

    Επίσης θα πρέπει να τονιστεί πώς οι συγκεκριμένοι χώροι δεν ανήκουν στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία αλλά στο Νοσοκομείο Ριου. Αρα την ευθύνη για το αν υπήρχαν μέσα «ζωϋφια» την έχει το Νοσοκομείο. Η Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πατρών φιλοξενείται σε δύο γραφεία στο ισόγειο του Νοσοκομείου τα οποία είναι πεντακάθαρα!

     

    Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ

    Πριν από μερικές ημέρες έγινε «έφοδος» στην Ιατροδικαστική Πατρών από την υπηρεσιακή γραμματέα  του υπουργείου Δικαιοσύνης Βασιλική Γιαβή και  τον γενικό διευθυντή Ιατροδικαστικής, Νίκο Καρακούκη. Ο διευθυντής Οργάνωσης και Λειτουργίας Ιατροδικαστικών Υπηρεσιών, Γιάννης Καλλιαρέκος, τους υποδέχθηκε. Η κ. Γιαβή και ο κ. Καρακούκης, αφού συνομίλησαν με το προσωπικό, πραγματοποίησαν αυτοψία στις εγκαταστάσεις της Ιατροδικαστικής, ένα μόλις 24ωρο από την επαναλειτουργία της, προκειμένου να έχουν προσωπική εικόνα για την υφιστάμενη κατάσταση. Μάλιστα κατά την παραμονή τους και μετά από συνάντηση με τον διοικητή του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών, Δημήτρη Μπάκο, σε χώρο του οποίου στεγάζεται η υπηρεσία του υπ. Δικαιοσύνης, διευθετήθηκε η μετεγκατάσταση του ιατρείου της Ιατροδικαστικής, ενώ δρομολογήθηκε η ταφή των αζήτητων σορών τουλάχιστον ενός έτους που εντοπίστηκαν σε ψυγεία, αλλά και η επιστροφή των πειστηρίων ιατροδικαστικού ενδιαφέροντος στις αρμόδιες Αρχές Σύμφωνα με την κ. Γιαβή: «Η υπηρεσία αυτή πολύ σύντομα θα έχει άλλη εικόνα». Για το θέμα της ταφής υπήρξε καταλυτική παρέμβαση από τον Μητροπολίτη Πατρών Χρυσόστομο!

    ΔΕΝ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΑΛΛΟΣ ΙΑΤΡΟΔΙΚΑΣΤΗΣ;

    Η Ιατροδικαστική Πατρών ξεκίνησε και πάλι της λειτουργία της, την περασμένη Δευτέρα με την ιατροδικαστή Σαββίνα Τσουλτίδου που μετακινήθηκε από τη Θεσσαλονίκη, ν’ αναλαμβάνει υπηρεσία πραγματοποιώντας τις πρώτες νεκροψίες – νεκροτομές, μετά το «λουκέτο» της 10ης Ιουλίου με απόφαση Φλωρίδη. Και ενώ αναμένεται και η δεύτερη ιατροδικαστής, επίσης από τη Θεσσαλονίκη, φαίνεται πως η μετακίνηση «παγώνει». Επισημάνθηκε πως εάν και εφόσον χρειαστεί, θ’ αναλάβει δράση και ο περιφερειακός διευθυντής Γιάννης Φούντος. Το σενάριο αυτό πάντως φαντάζει «δύσκολο» δηλαδή να κάνει νεκροτομές ο Περιφερειακός Διευθυντής.

    ΠΟΛΙΤΕΙΑ

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΕΡΥΜΑΝΘΟΣ: Η απάντηση του Δημάρχου στον Διαμαντή Κανελλόπουλο

    Με αφορμή την πρόσφατη ανακοίνωση του επικεφαλής της αντιπολίτευσης...

    Ιωάννης Ταπεινός: «Όταν Κανείς Δεν Θέλει πια να Γίνει Αστυνομικός»

    Άρθρο του Γιάννη Ταπεινού Η πτώση των βάσεων εισαγωγής στη...

    ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ ΣΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ: Αυτή ήταν η αιτία της πυρκαγιάς στον Λόγγο

    Για φωτιά σε οχήματα σε πάρκινγκ του Λόγγου Αιγιαλείας...