Την κοσοβάρικη υπηκοότητα έλαβε η Ντούα Λίπα – Είναι η φωνή και η περηφάνια μας, λέει η πρόεδρος

    Ημερομηνία:

    Πολίτης του Κοσόβου είναι πλέον η Ντούα Λίπα, μία από τις «μία από τις πιο εμβληματικές πολιτιστικές προσωπικότητες στην ιστορία της χώρας μας», όπως είπε στην ειδική τελετή η πρόεδρος της χώρας Βγιόσα Οσμάνι.

    Η ποπ σταρ γεννήθηκε στο Λονδίνο από Κοσοβάρους-Αλβανούς γονείς αλλά έζησε για λίγο στην πρωτεύουσα του Κοσόβου, την Πρίστινα από τα 11 της, όταν οι γονείς της επέστρεψαν μετά την ανεξαρτησία του Κοσόβου το 2008.

    «Η Ντούα και το Κόσοβο ήταν πάντα αδιαχώριστα. Από τις μεγαλύτερες σκηνές του κόσμου ως στις καρδιές εκατομμυρίων ανθρώπων, έχει μεταφέρει την ιστορία μας με δύναμη, υπερηφάνεια και χάρη», έγραψε η Οσμάνι στο X, λέγοντας ότι η ευγνωμοσύνη που νιώθουν για όσα έχει κάνει η τραγουδίστρια είναι απεριόριστη.

     

     

    Η Λίπα έχει μιλήσει συχνά για την αγάπη της για τη χώρα, αναφέρει το BBC. Δημιούργησε μάλιστα ένα φιλανθρωπικό ίδρυμα που επικεντρώνεται στη βοήθεια ευάλωτων κοινοτήτων στο Κοσσυφοπέδιο.

    Το 2022 πήρε και την αλβανική υπηκοότητα για την προώθηση της χώρας μέσω της μουσικής και της φήμης της.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Ντορέττα Παπαδημητρίου – Γιώργος Γεροντιδάκης: Στιγμές από τις πρώτες τους διακοπές – ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ

    Η Αιγιώτισσα Ντορέττα Παπαδημητρίου και ο Γιώργος Γεροντιδάκης έκαναν τις πρώτους τους...

    «Τσουνάμι» Ιγγλέζου στο «μαργαριτάρι των Calanques»

    Έκανε τη Νότια Γαλλία να… δακρύσει από χαρά η Ασημίνα...

    Greysexuals: Η νέα «γκρίζα ζώνη» στη σεξουαλικότητα των νέων

    Μετά τους asexual και τους… sapiosexual μια νέα κατηγορία «σεξουαλικότητας» εμφανίστηκε...

    ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ: Το who is who των εμπρηστών

    Ανδρες που κινούνται με μοτοσικλέτες σε δασικές ή ημιδασικές...