Γόπες με βαλσαμικό και δεντρολίβανο

    Ημερομηνία:

    Υλικά

      • 1 κιλό γόπες
      • ελαιόλαδο για τηγάνισμα
      • αλεύρι για τηγάνισμα

    Για τη σάλτσα

    • 3/4 φλιτζανιού ξίδι βαλσαμικό λευκό
    • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
    • 1 σκόρδο (όλες τις σκελίδες σε φετούλες)
    • ½ φλιτζάνι φύλλα δεντρολίβανου φρέσκα ή 1/4 ξερά
    • ½ φλιτζάνι σταφίδες μαύρες, μουλιασμένες σε λίγο νερό και στραγγισμένες
    • αλάτι και πιπέρι

    Αν δεν αγαπάτε τα ψάρια, αυτή η συνταγή θα σάς κάνει να το ξανασκεφτείτε.

    Διαδικασία

    Βήμα 1

    Καθαρίζετε τις γόπες, τις πλένετε, τις στραγγίζετε καλά, τις αλατίζετε και τις αλευρώνετε ελαφρά.

    Βήμα 2

    Ζεσταίνετε ανάλογο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και τηγανίζετε τα ψάρια. Τα βγάζετε σε πιατέλα και αφήνετε να κρυώσουν.

    Βήμα 3

    Βράζετε σε ένα κατσαρολάκι τις σκελίδες σκόρδου και τις βελόνες δεντρολίβανου με λίγο νερό, μέχρι να μαλακώσουν.

    Βήμα 4

    Ρίχνετε το ξίδι και προσθέτετε τις σταφίδες. Αλατοπιπερώνετε και αφήνετε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 10 λεπτά ώστε να ενωθούν οι γεύσεις. Περιχύνετε τα ψάρια στην πιατέλα με τη σάλτσα και σερβίρετε.

     

    Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος- Food Styling: Tina Webb

     

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Για 4 βιασμούς κατηγορείται ο γιος της πριγκίπισσας

    Ο μεγαλύτερος γιος της πριγκίπισσας της Νορβηγίας Μέτε-Μάριτ,  Μάριους Μποργκ Χόιμπι, κατηγορείται...

    «Πώς ένα τρίο με βοήθησε να ξεπεράσω τον δύσκολο χωρισμό μου»

    Φαίνεται πώς όλο και περισσότερος κόσμος έχει αρχίσει και...

    Ερωτευμένη στην Αλόννησο η Στέλλα Μπεζαντάκου

    Ερωτευμένη στην Αλόννησο η Στέλλα Μπεζαντάκου. Μετά την πυρκαγιά που απείλησε το...

    Δυτική Αχαΐα: Υπόμνημα Αλεξόπουλου σε Κατσαφάδο- Ζητά έκτακτη χρηματοδότηση

    Υπόμνημα με την πλήρη καταγραφή των ζημιών που προκλήθηκαν...