Για τους φίλους της κλασικής μουσικής, και όχι μόνο, το Ελληνικόν Ειδύλλιον του Ανδρέα Ντρέκη διοργανώνει τις παρακάτω μουσικές εκδηλώσεις.
Στην Περιστέρα πάνω από την Ακράτα, στους πρόποδες του Χελμού αυτό Σάββατο 9 Αυγούστου 2025 στην πλατεία του χωριού & ώρα 20.00 θα τραγουδήσει η Βιεννέζα σοπράνο Ξένια Γκαλανόβα (στο πιάνο θα τη συνοδέψει η Εllen Kaufman από το Μόναχο της Γερμανίας) στο πλαίσιο του 11του Βουκολικού Φεστιβάλ που εδώ και 30 χρόνια το ξεκίνησε ο πολιτιστικός χώρος Ελληνικής Γραμματείας και έντεχνης μουσικής “Ελληνικόν Ειδύλλιον” του Ανδρέα Ντρέκη στα Σελιανίτικα Αιγίου.
Ακολουθούν όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, βραδιές όπερας στον Λόγγο Σελιανιτίκων στις 10-8, στη Λευκάδα 11-8, και στην Κεφαλονιά στις 16 Aυγούστου.
Στις 9 -23 Αυγούστου πραγματοποιείται το Σεμινάριο “Διαβάζοντας και απολαμβάνοντας τον Όμηρο”, στις δε 24-31 Αυγούστου θα γίνει Σεμινάριο φιλοσοφίας σε τρεις γλώσσεs, Αρχαία /Νέα Ελληνικά, Αγγλικά και Γερμανικά με θέμα «Ποιός είναι ο στόχος της Πολιτικής;» με αναφορά σε κείμενα Ελλήνων Φιλοσόφων.
Επίσης προς τιμήν των φιλοσοφούντων θα δοθεί στις 27 Αυγούστου 2025 συναυλία στον κήπο του Ελληνικόν Ειδύλλιον από Αυστριακό Kουαρτέτο με έργα Σούμπερτ, Μίκη Θεοδωράκη και Βέρνερ Σούλτσε. Το ίδιο Κοντσέρτο θα δοθεί όπως έχει προγραμματιστεί & στις 23 Αυγούστου στο νέο Αρχαιολογικό Μουσείο της Πάτρας, στις 25-8 στην Κεφαλονιά και στις 26 του μήνα στην Λευκάδα.
Στις 1-8 Σεπτεμβρίου 2025 θα λάβει χώρα άσκηση και προετοιμασία στον Κήπο των Μουσών στα Σελιανίτικα με 5 σοπράνο, για την βραδιά όπερας στις 6 Σεπτεμβρίου έμπροσθεν του ναού του Απόλλωνος στην αρχαία Κόρινθο! Στις 7 Σεπτεμβρίου, επιπλέον μουσική βραδιά στον Λόγγο Σελιανιτίκων.