ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ: Ανακαλύφθηκε ότι έχει… 5000 ακίνητα! Είναι πλούσιος Δήμος

    Ημερομηνία:

    Μία κίνηση, που ποτέ δεν έχει γίνει στο σύνολο της επικράτειας των Καλαβρύτων, σχεδιάζει ο Δήµος, θέλοντας να τακτοποιήσει τα περιουσιακά του στοιχεία και ταυτόχρονα να ενισχύσει τα οικονοµικά του.

    Αν και είναι απορίας άξιο, πώς όλες οι προηγούµενες Δηµοτικές αρχές δεν φρόντισαν για αυτό, η σηµερινή του Θανάση Παπαδόπουλου, έρχεται να καλύψει ένα διοικητικό κενό πολλών δεκαετιών, που έχει να κάνει µε τις ιδιοκτησίες του Δήµου.

    Οι πληροφορίες του «Νεολόγου» αναφέρουν ότι τα ακίνητα, τα οποία διαθέτει σε διάφορα σηµεία, πολλά από αυτά και στην υπόλοιπη Ελλάδα, µπορεί να φτάνουν ακόµα και τα 5.000, γεγονός που σηµαίνει ότι η συνολική τους αξία είναι, αν µη τι άλλο, υπολογίσιµη.

    Η ακίνητη αυτή περίπου είναι µεν άγνωστη, στις λεπτοµέρειές της και το σηµαντικότερο όλων αναξιοποίητη.

     

    Με βάση το σχέδιο που,τώρα, εκπονεί ο Δήµος και θα υλοποιήσει Ιδιωτική Εταιρεία, περί τον

     

     

     

    Σεπτέµβριο θα ξεκινήσει η επίσηµη καταγραφή των ακινήτων, είτε πρόκειται για σπίτια, καταστήµατα, οικόπεδα, είτε για υποδοµές όπως δεξαµενές, υδροµαστεύσεις, αντλιοστάσια κλπ.

    Μόλις ολοκληρωθεί η καταγραφή – κάτι που το Εθνικό Κτηµατολόγιο πλέον επιτρέπει – θα συνταχθεί Ειδική Μελέτη Διαχείρισης. Δηλαδή, το πώς ο Δήµος αυτά τα χιλιάδες ακίνητα θα πρέπει να αξιοποιήσει, ασχέτως αν βρίσκονται σε αστικό ιστό ή σε ύπαιθρο.

    Κανείς δεν αποκλείει, κάποια από αυτά να πωληθούν, αν δεν µισθώνουν, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις θα απαιτηθεί η ανακαίνιση των κτιρίων, µε επιπρόσθετη χρηµατοδότηση εκ µέρους του Δήµου.

     

    Γνώστες του επικείµενου εγχειρήµατος έλεγαν, ενδεικτικά, στο «Ν», ότι ο Δήµος…ίσως γίνει πλούσιος!

     

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Ο Νίκος Ανδρουλάκης στις πυρόπληκτες περιοχές της Αχαΐας

    Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στις πυρόπληκτες περιοχές της Αχαΐας Την...

    Μεγάλη κατολίσθηση στο Ημεροβίγλι της Σαντορίνης – Τι λένε οι ειδικοί, δείτε βίντεο

    Ένα τρομακτικό σύννεφο σκόνης κάλυψε την Κυριακή το Ημεροβίγλι στη Σαντορίνη,...

    Ιδιώτες γιατροί και ΕΣΥ: Νέα ΚΥΑ επιτρέπει τη συμμετοχή τους σε εξωτερικά ιατρεία και διαγνωστικές εξετάσεις

    Τη δυνατότητα σε ιδιώτες γιατρούς όλων των ειδικοτήτων να συνεργάζονται με...

    Xiaomi: Άλμα 31% στα έσοδα το β’ τρίμηνο με οδηγό το νέο ηλεκτρικό YU7

    Τα έσοδα της Xiaomi αυξήθηκαν κατά 31% στο β΄τρίμηνο, λίγο υψηλότερα από...