ΑΠΟΛΟΓΙΕΣ 25ΧΡΟΝΟΥ ΚΑΙ 21ΧΡΟΝΟΥ: Δείτε τι είπαν στην ανακρίτρια οι δύο κατηγορούμενοι

    Ημερομηνία:

    ΤΙ ΕΙΠΑΝ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΟΓΙΕΣ ΤΟΥΣ

    Οι δύο κατηγορούμενοι είπαν στις απολογίες τους (μεταξύ άλλων) και τα εξής:

    Μετά την πυρκαγιά, δύο αυτόπτες μάρτυρες που δεν μας γνωρίζουν κατέθεσαν πως η φωτιά ξεκίνησε από καύτρα. Ο ένας μάλιστα είναι ο ιδιοκτήτης του γειτονικού οικοπέδου, το οποίο κάηκε ολοσχερώς. Ο ίδιος, παρότι υπέστη μεγάλη ζημιά, δήλωσε κατηγορηματικά ότι εμείς δεν είχαμε καμία σχέση με το ξεκίνημα της φωτιάς. Είναι λογικό ένας άνθρωπος που είδε την περιουσία του να καταστρέφεται να μας υπερασπιστεί αν ήμασταν οι εμπρηστές;

    Ο δεύτερος μάρτυρας είπε ότι είδε να πέφτει στο σημείο ένα φλεγόμενο σωματίδιο, πιθανόν κουκουνάρι, και μάλιστα εξήγησε ότι αμέσως ένας από εμάς έτρεξε να δει πού έπεσε για να το σβήσει.

    Επιπλέον, οι φωτογραφίες που παρουσιάστηκαν δείχνουν καθαρά ότι η φωτιά δεν ξεκίνησε όπως ισχυρίζεται ένας άλλος μάρτυρας. Το πρώτο σετ φωτογραφιών που μας δείχνει στο σημείο τραβήχτηκε στις 16:24, ενώ η φωτιά φάνηκε στο δεύτερο σετ μετά τις 17:37. Δηλαδή, υπάρχει διαφορά μίας ώρας και δέκα λεπτών, πράγμα που διαψεύδει τον ισχυρισμό ότι η φωτιά ξεκίνησε σχεδόν αμέσως αφού δήθεν «σκύψαμε στο χωράφι».

    Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι άλλος μάρτυρας κατηγορίας κατέθεσε ότι είδε έναν άνδρα μόνο του, με ένα μικρό μηχανάκι, να βάζει τη φωτιά. Όμως εμείς είμαστε δύο άτομα και κινούμασταν με μεγάλη μηχανή. Αυτό σημαίνει ότι είτε μπερδεύτηκε, είτε περιγράφει κάποιον άλλο άνθρωπο.

    Η ίδια η αυτοψία της Πυροσβεστικής είναι ξεκάθαρη: δεν βρέθηκε κανένα ίχνος εμπρηστικού μηχανισμού ή σημάδι ανθρώπινης δραστηριότητας. Αντιθέτως, αναφέρει ότι η φωτιά προήλθε από φλεγόμενα σωματίδια που έπεσαν από το μεγάλο μέτωπο στο Γηροκομείο. Αυτό είναι το γνωστό «φαινόμενο της κηλίδωσης», που ήταν η αποκλειστική αιτία. Και πράγματι, στο σημείο κάηκε μόνο μια μικρή έκταση, περίπου ενός στρέμματος με λίγα δέντρα και ξερά χόρτα.

    Με λίγα λόγια, όλα τα στοιχεία –οι μάρτυρες, οι φωτογραφίες, οι καταθέσεις και η ίδια η αυτοψία της Πυροσβεστικής– δείχνουν ότι δεν βάλαμε εμείς τη φωτιά.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΝΕΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ: Μόνο με ψηφιακό αντίγραφο ταυτότητας οι συναλλαγές

    Με το νέο νομοσχέδιο «Ψηφιακή ενίσχυση της οδικής ασφάλειας...

    Έρχεται ο «ΟΔΥΣΕΑΣ»: Χιλιάδες κάμερες AI και στο εθνικό δίκτυο θα «σκανάρουν» οδηγούς και θα στέλνουν κλήσεις στο κινητό! – Κάμερες και για drones!

    Έρχεται ο «ΟΔΥΣΕΑΣ» με χιλιάδες κάμερες Τεχνητής Νοημοσύνης, που θα «κόβουν» κλήσεις...

    Φοινικούντα: «Ξεψαχνίζουν» τις τηλεφωνικές συνομιλίες των δύο 22χρονων για να βρουν τον ηθικό αυτουργό

    Τα αποτελέσματα της άρσης του τηλεφωνικού απορρήτου αναμένεται να ρίξουν φως...

    ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ: Και άλλη καθίζηση σε δρόμο της Πάτρας – Ανοιξε δεύτερη τρύπα – φωτο

    Νέα υποχώρηση οδοστρώματος σημειώθηκε το πρωί στη συμβολή των...