Πώς να αποθηκεύσετε το ψωμί τις ζεστές ημέρες του καλοκαιριού

    Ημερομηνία:

    Το ψωμί αποτελεί βασικό συστατικό της καθημερινής μας διατροφής και είναι πλούσιο σε υδατάνθρακες, προσφέροντας ενέργεια στον οργανισμό μας.Ωστόσο, κατά την περίοδο του καλοκαιριού και λόγω των υψηλών θερμοκρασιών και της υγρασίας είναι αρκετά δύσκολο το ψωμί να παραμείνει φρέσκο και νόστιμο, όπως την πρώτη ημέρα που το αγοράσαμε από τον φούρνο της γειτονιάς μας.

    Δείτε μερικές χρήσιμες συμβουλές για το πώς μπορείτε να διατηρήσετε το ψωμί σας φρέσκο για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, ακόμα και τις πιο ζεστές ημέρες του καλοκαιριού.

    Αποφύγετε την αποθήκευση του ψωμιού στο ψυγείο

    Αρκετοί θεωρούν πως η αποθήκευση του ψωμιού στο ψυγείο είναι η καλύτερη λύση για να μην χάσει την φρεσκάδα του.

    Τοποθετήστε το σε δροσερό μέρος

    Έτσι, το ψωμί διατηρείται καλύτερα και περισσότερο, όταν το αφήνουμε έξω από το ψυγείο και σε «θερμοκρασία δωματίου». Για να παραμείνει το ψωμί φρέσκο, είναι σημαντικό να το τυλίγετε σωστά.

    Συνεπώς, είναι καλό να χρησιμοποιείτε υφασμάτινες πετσέτες ή χάρτινες σακούλες, που επιτρέπουν στο ψωμί να «αναπνέει», χωρίς να παγιδεύουν την υγρασία, και, έπειτα, να το τοποθετήσετε στην ψωμιέρα, σε δροσερό και ξηρό μέρος της κουζίνας. Επίσης, φροντίστε να το κρατήσετε μακριά από το φως του ήλιου και πηγές θερμότητας, όπως κοντά στον φούρνο.

    Από την άλλη πλευρά, οι πλαστικές σακούλες μπορούν να κρατήσουν το ψωμί σας μαλακό, ωστόσο, ευνοούν την ανάπτυξη μούχλας, ειδικά όταν η θερμοκρασία ανεβαίνει.

    Αποθηκεύσετε το στην κατάψυξη

    Η πιο αποτελεσματική μέθοδος για μακροχρόνια διατήρηση του ψωμιού είναι η κατάψυξη. Είναι προτιμότερο να κόψετε το ψωμί σε φέτες και να τις κλείσετε σε  αεροστεγείς σακούλες. Έτσι, μπορείτε να βγάζετε μόνο όσες φέτες χρειάζεστε κάθε φορά, και τις ζεσταίνετε στο φούρνο, χωρίς να χρειαστεί η απόψυξη όλης της φραντζόλας. Σημειώνεται ότι το ψωμί μπορεί να διατηρηθεί για πάνω από 3 μήνες στην κατάψυξη, χωρίς να αλλοιώνεται αισθητά η γεύση και η υφή του.

    Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι ορισμένα είδη ψωμιού διατηρούνται καλύτερα από άλλα. Για παράδειγμα, το χωριάτικο ψωμί με προζύμι, που έχει χαμηλή υγρασία και δεν περιέχει συντηρητικά, μπορεί να αντέξει έως και 5 ημέρες εκτός ψυγείου, σε σύγκριση με το συσκευασμένο του εμπορίου.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Βίβαν Παναγιωτοπούλου: Απόδραση στη Μάνη

    Η φαρµακοποιός και influencer Βίβιαν Παναγιωτοπούλου, που έγινε γνωστή από...

    Καταρρίφθηκε drone πριν φτάσει στη Μόσχα – Διακόπηκε η λειτουργία αεροδρομίων

    Η ρωσική αντιαεροπορική άμυνα κατέρριψε ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος...

    Δανάη Μπάρκα: Η τόπλες φωτογραφία από τις καλοκαιρινές της διακοπές

    Η Δανάη Μπάρκα απολαμβάνει τον ήλιο και τη θάλασσα, και δεν...