Εμπορικός Σύλλογος Πάτρας: «Το βιβλιοπωλείο δεν είναι σούπερ μάρκετ»

    Ημερομηνία:

    Σε ανακοίνωσή του για τις τιμές των σχολικών ειδών ο Εμπορικός Σύλλογος της Πάτρας αναφέρει:

    Καθώς ξεκινά η νέα σχολική χρονιά, σκόπιμα  παρατηρείται μια σειρά από δημοσιεύματα και σχόλια που δημιουργούν λανθασμένες εντυπώσεις τα οποία είναι ανυπόγραφα και ανυπόστατα σχετικά με τις τιμές των σχολικών ειδών. Θέλουμε να τονίσουμε με σαφήνεια ότι δεν υπάρχει καμία αύξηση στις τιμές· αντιθέτως, σε αρκετές κατηγορίες προϊόντων έχουν σημειωθεί μειώσεις.

    Στα βιβλιοπωλεία διατίθενται σχολικά είδη που εγγυώνται την ασφάλεια, την ποιότητα και τη διάρκεια στη χρήση, ώστε να καλύπτονται πραγματικά οι ανάγκες του μαθητή. Τα προϊόντα αυτά δεν είναι απλά «καταναλωτικά αγαθά», αλλά εργαλεία μάθησης και δημιουργίας, επιλεγμένα με κριτήριο την αξιοπιστία και τη μακροχρόνια αξία τους.

    Είναι σημαντικό να μην επιτρέπουμε την παραπληροφόρηση να δημιουργεί αδικαιολόγητη ανησυχία στους γονείς και στους καταναλωτές. Τα σχολικά είδη που διατίθενται στα βιβλιοπωλεία έχουν σήμερα καλύτερες τιμές σε σχέση με πέρυσι, ενώ ταυτόχρονα διατηρούν τα υψηλά ποιοτικά τους χαρακτηριστικά.

    Με σεβασμό στον γονέα, στον μαθητή και στην εκπαιδευτική διαδικασία, τα βιβλιοπωλεία παραμένουν ένας χώρος που στηρίζει την παιδεία και την κοινωνία, μακριά από πρακτικές απρόσωπης μαζικής κατανάλωσης.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Εμπορική Ανανέωση Πάτρας: Κατηγορίες για «απραξία» και απουσία παρεμβάσεων σε κρίσιμα ζητήματα

    Με ανοιχτή επιστολή προς τον Πρόεδρο του Εμπορικού και...

    Στεμνίτσα Αρκαδίας: Βανδάλισαν το άγαλμα του Πάνα – Φέιγ βολάν και εικόνες δίπλα στο έργο τέχνης

    Άγνωστοι βανδάλισαν το άγαλμα του Πάνα, που βρίσκεται σε...

    Δυτική Αχαΐα: Εθιμοτυπική επίσκεψη του διοικητή Ναυτικού Σταθμού Ιονίου Μιχαήλ Κούλη στον δήμαρχο Γρηγόρη Αλεξόπουλο

    Εθιμοτυπική επίσκεψη στον Δήμαρχο Δυτικής Αχαΐας, Γρηγόρη Αλεξόπουλο πραγματοποίησε...

    Μέση Ανατολή: Κάτοικοι της Πόλης της Γάζας εγκαταλείπουν τις εστίες τους, ενώ οι Ισραηλινοί συνεχίζουν τους βομβαρδισμούς

    Περισσότερες οικογένειες Παλαιστίνιων εγκατέλειψαν σήμερα την Πόλη της Γάζας, έπειτα από...