ΔΥΤΙΚΗ ΑΧΑΪΑ: Αναλυτική ενημέρωση για την ευλογιά αιγοπροβάτων

    Ημερομηνία:

    ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΛΟΓΙΑ ΑΙΓΟΠΡΟΒΑΤΩΝ
    ‼️Απαγορεύεται η μετακίνηση ζώων στις περιοχές της ζώνης προστασίας (Δ.Δ Λακκόπετρας, Λιμνοχωρίου, Καλαμακίου, Αράξου, Μετοχίου, Καλογριάς, Λάππα, Απιδεώνα, Βουπρασίου Σαγαιϊκων) και επιτήρησης (ο υπόλοιπος Δήμος Δυτικής Αχαΐας, επιπλέον των Δ.Δ. Βραχνείκων και Καμινίων του Δήμου Πατρέων και των Δ.Δ. Μανωλάδας, Βάρδας του Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης της ΠΕ Ηλείας), καθώς και περαιτέρω απαγορευμένης ζώνης (υπόλοιπος Δήμος Πατρέων και Δήμος Ερυμάνθου από την Π.Ε Αχαΐας και τις περιοχές των Δήμων Ανδραβίδας- Κυλλήνης, Πηνειού και Ήλιδας της Π.Ε Ηλείας).
    ‼️ Απαγορεύεται η διακίνηση ζωοτροφών από τις περιοχές της προστασίας και επιτήρησης χωρίς σχετική άδεια από τον Επόπτη Ζωοτροφών.
    ‼️ Είναι υποχρεωτική η τήρηση των μέτρων βιοπροφύλαξης στις εκτροφές (περίφραξη, απολυμάνσεις τροχών οχημάτων και υποδημάτων στις εισόδους, εξόδους των εκμεταλλεύσεων, απολυμάνσεις υλικών και εξοπλισμού, χρήση προστατευτικής ένδυσης-υπόδησης).
    ‼️ Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δοθεί στην είσοδο οποιουδήποτε ξένου προσώπου στην εκτροφή (π.χ έμποροι ζώων).
    ‼️Όλοι οι κάτοχοι οικόσιτων αιγοπροβάτων υποχρεούνται να δηλώσουν τα ζώα τους στο Τμήμα Κτηνιατρικής Δυτικής Αχαΐας.
    ‼️ΠΡΟΣΟΧΗ: Για την μη τήρηση των μέτρων προβλέπονται ποινικές και διοικητικές κυρώσεις
    ΔΥΤΙΚΗ ΑΧΑΪΑ: Αναλυτική ενημέρωση για την ευλογιά αιγοπροβάτων

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Έναρξη της 22ης AgreXa – Αγροτικής Έκθεσης Χαλανδρίτσας Δήμου Ερυμάνθου – Το τετραήμερο πρόγραμμα

    Ένα ακόμη αποφασιστικό βήμα μπροστά για την ανάπτυξη του...

    Δήμος Πατρέων: Παράταση μέχρι 12 Σεπτεμβρίου, για την υποβολή αιτήσεων των αποζημιώσεων στον ΕΛΓΑ

    Σας ενημερώνουμε ότι για την υποβολή αιτήσεων που αφορά αποζημιώσεις...

    Στη Δημοτική Πλάζ αντί για τον Άγιο Βασίλειο η 3η προβολή του “Μοϊκανού”

    ΚΥΡΙΑΚΗ 31 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΣΤΙΣ 9.30 ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΑΠΟ ΤΟΝ...