Αχαΐα: Μείωση μαθητών στα σχολεία – Αυξημένες οι ανάγκες υποστήριξης

    Ημερομηνία:

    Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Αχαΐας, Στέλιος Παλαρμάς, προειδοποιεί για τα κρίσιμα ζητήματα που αντιμετωπίζει η εκπαίδευση στην περιοχή.

    Στη συνέντευξή του στον MAX FM 93,4, υπογράμμισε τη μείωση του μαθητικού δυναμικού, σημειώνοντας ότι στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση της Πάτρας από το 2014 έως σήμερα τα μαθητικά τμήματα έχουν μειωθεί από 17.500 σε λιγότερα από 15.000 παιδιά.

    Παράλληλα, η Αχαΐα αντιμετωπίζει αύξηση των μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, που απαιτούν εξατομικευμένη στήριξη. Ο κ. Παλαρμάς επισήμανε επίσης τις δυσκολίες που δημιουργεί η έλλειψη εκπαιδευτικού προσωπικού και η ανάγκη για μικρότερα τμήματα, ώστε να καλύπτονται οι αυξημένες ανάγκες.

    Τονίζει πως η υπογεννητικότητα και η μετανάστευση αποτελούν βασικούς παράγοντες των αλλαγών, καλώντας για ουσιαστικά μέτρα στήριξης της εκπαίδευσης και της οικογένειας.

    Ακούστε το ηχητικό:

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΠΑΤΡΑ: ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΕΙ Η ΜΑΝΑ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΛΙΟΠΕΤΑ: Ηταν ένας άγγελος….! Γέμισε μηνύματα το διαδίκτο

    «Ήταν ένας άγγελος...» Όλοι όσοι γνώριζαν τον 27χρονο Δημήτρη...

    Ο ΛΕΞ επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη- Live στο Καυταντζόγλειο στις 18 Οκτωβρίου

    Το φαινόμενο ΛΕΞ ετοιμάζεται να βάλει φωτιά στη γενέτειρά του, τη...

    Χαμάς: «Μπορούμε να απελευθερώσουμε όλους τους ομήρους, αν σταματήσει ο πόλεμος»

    Η Χαμάς δηλώνει ότι παραμένει έτοιμη να προχωρήσει σε μια συνολική...