Τόρι και Λοκίτα: Προβολή στο νέο δημαρχείο της Πάτρας

    Ημερομηνία:

    Ένα νεαρό αγόρι και μια έφηβη, δύο ασυνόδευτα ανήλικα που ταξίδεψαν ολομόναχα από την Αφρική ως το Βέλγιο, που βάζουν την ανεκτίμητη φιλία τους πάνω από τις δύσκολες συνθήκες της εξορίας τους, «έρχονται» στις 9.30 το βράδυ της Τρίτης 2 Σεπτεμβρίου στο αίθριο του νέου Δημαρχείου της Πάτρας, μέσα από την οθόνη του Δημοτικού Κινητού Κινηματογράφου.

    Οι σπουδαίοι αδερφοί Νταρντέν συνεχίζοντας την παράδοση του κοινωνικού, ανεπιτήδευτα λυρικού και βαθιά ανθρώπινου σινεμά τους, εξιστορούν τις περιπέτειες δύο βασανισμένων παιδιών που καλούνται να τα βγάλουν πέρα σε έναν σκληρό, αφιλόξενο κόσμο, με μοναδικά τους όπλα τη φροντίδα και την αλληλοϋποστήριξη.

    Ξεπερνώντας τα στερεότυπα γύρω από την αναπαράσταση των «ασυνόδευτων, αλλοδαπών ανήλικων» (με τα οποία ο δυτικός κόσμος προσπαθεί να υποβαθμίσει το μεταναστευτικό δράμα, μεταμφιέζοντάς το σε ένα ακόμα τεχνικό ζήτημα βιοπολιτικής διαχείρισης), οι νεαροί ήρωες των Νταρντέν μετατρέπουν το τελευταίο φιλμ των Βέλγων δημιουργών σε μια –ρεαλιστική αλλά διόλου μελοδραματική – καταγγελία της βίαιης και άδικης κατάστασης που βιώνουν οι εξόριστοι στην Ευρώπη.

    Η ταινία έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Καννών 2022 στις 24 Μαΐου 2022, όπου διαγωνίστηκε για τον Χρυσό Φοίνικα και κέρδισε το ειδικό βραβείο 75ης επετείου του φεστιβάλ.

    Η ταινία θα επαναπροβληθεί στις 9.30 το βράδυ την Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου στην Τέρψη και την Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου στο προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου Ροϊτίκων.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Συντάξεις: Αναμονή έως δύο χρόνια λόγω διαδοχικής ασφάλισης

    Η διαδοχική ασφάλιση αφορά άτομα που έχουν εργαστεί και έχουν ασφαλιστεί...

    Ακίνητα: Φορο-μπόνους έως 16.000 ευρώ για ανακαινίσεις έως τα τέλη του 2026

    Μείωση φόρου που φθάνει ακόμα και τις 16.000 ευρώ σε βάθος...

    Καραχάλιος: Ο Νίκος Νικολόπουλος ήταν εκείνος που με έφερε σε επαφή με την Καρυστιανού

    Για τις δηλώσεις που έκανε χθες η Μαρία Καρυστιανού, η...

    Χρυσοχοΐδης: Δεν θα κάνουν κουμάντο οι νταήδες και οι τοπικές μαφίες στην Κρήτη

    Τις πρωτοβουλίες για το πλαίσιο της οπλοκατοχής αλλά και...