Κοτόπουλο piccata με σάλτσα λεμονιού και κάππαρης – Απλό και πεντανόστιμο, έτοιμο σε 25′

    Ημερομηνία:

    Το κοτόπουλο piccata είναι μια κλασική ιταλοαμερικάνικη συνταγή με σάλτσα λεμονιού, βουτύρου και κάππαρης που ετοιμάζεται εύκολα στο σπίτι. Σε λιγότερο από μισή ώρα, μπορούμε να απολαύσουμε ένα πιάτο ελαφρύ, αρωματικό και πεντανόστιμο, ιδανικό για καθημερινό τραπέζι αλλά και για πιο ξεχωριστές περιστάσεις. Η συνταγή για κοτόπουλο piccata μπορεί να γίνει είτε με κρέμα γάλακτος για πιο πλούσια υφή, είτε χωρίς για πιο ελαφριά εκδοχή – σε κάθε περίπτωση, είναι μια γευστική ιδέα που απογειώνεται με πουρέ πατάτας, ζυμαρικά ή ριζότο.

    Τι είναι το κοτόπουλο piccata;
    Το κοτόπουλο piccata είναι στήθος κοτόπουλου σωταρισμένο σε τηγάνι, με μια δροσερή και ταυτόχρονα πλούσια σάλτσα από βούτυρο, λεμόνι και κάππαρη. Το μυστικό της συνταγής είναι η σωστή ισορροπία της οξύτητας του λεμονιού με τη βουτυράτη υφή της σάλτσας. Μπορούμε να το φτιάξουμε σε δύο εκδοχές: με κρέμα γάλακτος για πιο βελούδινη υφή ή χωρίς, για πιο ελαφριά γεύση.

    Φλίγκος

    Κοτόπουλο piccata

    Τι θα χρειαστούμε για τη συνταγή κοτόπουλο piccata

    • Στήθος κοτόπουλου κομμένο σε λεπτές φέτες

    • Σκόνη σκόρδου, αλάτι και πιπέρι

    • Αλεύρι για πανάρισμα

    • Ελαιόλαδο και βούτυρο

    • Ζωμό κοτόπουλου ή λευκό κρασί

    • Φρέσκο χυμό και ξύσμα λεμονιού

    • Κάππαρη

    • Κρέμα γάλακτος (προαιρετικά)

    • Φρέσκο μαϊντανό

    Εκτέλεση βήμα-βήμα

    1. Κόβουμε τα στήθη κοτόπουλου στη μέση, τα αλατοπιπερώνουμε με σκόρδο και τα αλευρώνουμε.

    2. Τα σωτάρουμε σε λάδι και βούτυρο μέχρι να πάρουν χρώμα και τα αφήνουμε στην άκρη.

    3. Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε ζωμό, λεμόνι, βούτυρο και κάππαρη, ξύνοντας τα νόστιμα καραμελωμένα κομμάτια.

    4. Προαιρετικά, ρίχνουμε κρέμα γάλακτος για πιο πλούσια σάλτσα.

    5. Ξαναβάζουμε το κοτόπουλο μέσα και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να δέσει η σάλτσα.

    Με τι ταιριάζει το κοτόπουλο piccata
    Συνδυάζεται υπέροχα με πουρέ πατάτας, πράσινα φασολάκια, ρύζι βουτύρου ή ακόμα και με ζυμαρικά. Για πιο γκουρμέ αποτέλεσμα, μπορούμε να το σερβίρουμε με ριζότο και να το τελειώσουμε με φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Ποια είναι η έφηβη κόρη του Κιμ Γιονγκ Ουν που θεωρείται πιθανή διάδοχός του – Το ακριβό της γούστο και το παρόμοιο λουκ με...

    Πριν από λίγες ώρες πραγματοποιήθηκε η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση...

    Aντώνης Χαροκόπος για τις φωτιές στην Πάτρα: Πόσο είχε προετοιμαστεί ο Δήμος για μια τέτοια κρίση;

    Τοποθέτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο για τις καταστροφικές πυρκαγιές στην...

    Προτεραιότητα η φορολογική δικαιοσύνη

    Του Γιώργου Παππά, Προέδρου του Οικονομικού Επιμελητηρίου Βορειοδυτικής Πελ/σου και...

    Τέλος οι παλιές ταυτότητες το 2026 – Τι αλλάζει για ταξίδια στην Ε.Ε.

    Οι παλιές αστυνομικές ταυτότητες, που βασίζονται σε προδιαγραφές της δεκαετίας του...