Στις 31 Αυγούστου συμπληρώθηκαν 28 χρόνια από τον θάνατο της πριγκίπισσας Νταϊάνα, όμως η μνήμη της παραμένει ζωντανή στις καρδιές εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο, αφού αγαπήθηκε όσο λίγα πρόσωπα στη σύγχρονη παγκόσμια ιστορία. Για τον λόγο αυτό, ακόμα και σήμερα το Διαδίκτυο κατακλύζεται συχνά από πληροφορίες που αφορούν στη ζωή τής «πριγκίπισσας του λαού».
Η νεότερη είδηση σχετίζεται με τις διατροφικές της συνήθειες και συγκεκριμένα με το τι έτρωγε σχεδόν κάθε μέρα για πρωινό.

Σε βίντεο που ανέβασε στο YouTube, ο πρώην προσωπικός της σεφ, Ντάρεν ΜακΓκράντι, αποκάλυψε πως το αγαπημένο της πρωινό ήταν τα overnight oats (νιφάδες βρώμης που μουλιάζουν όλη τη νύχτα). Σωστά καταλάβατε: η πριγκίπισσα Νταϊάνα είχε ανακαλύψει πριν από τρεις δεκαετίες αυτό που σήμερα θεωρείται διατροφικό trend.
Η συνταγή του ΜακΓκράντι ήταν λίγο διαφορετική απ’ ό,τι θα περίμενε κανείς. Στην πραγματικότητα, επρόκειτο για bircher muesli, το οποίο η Νταϊάνα είχε δοκιμάσει σε μια επίσκεψή της σε ελβετική κλινική. Πριν φύγει, φρόντισε να πάρει τη συνταγή, την οποία εμπιστεύτηκε στον ΜακΓκράντι, και εκείνος άρχισε να την ετοιμάζει για εκείνη καθημερινά. Το «μυστικό συστατικό»; Χυμός πορτοκαλιού.
Τι έτρωγε η Νταϊάνα για πρωινό;
Χιλιάδες χρήστες του Διαδικτύου έχουν αρχίσει να αντιγράφουν τη συνταγή, που είναι τόσο απλή όσο και ξεχωριστή:
Σε ένα μπολ προσθέτουμε 1 φλιτζάνι φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκαλιού και 1 φλιτζάνι νιφάδες βρώμης. Ανακατεύουμε, σκεπάζουμε το μπολ και το αφήνουμε στο ψυγείο όλη τη νύχτα. Το πρωί, προσθέτουμε 1 φλιτζάνι γιαούρτι, λίγο μέλι και λίγο χυμό λεμονιού, ένα μήλο τριμμένο, λίγα μύρτιλα και λίγα καρύδια.
Τέλος, να σημειωθεί ότι αγαπημένη ποικιλία μήλων της Νταϊάνα ήταν τα honeycrisp, μια ποικιλία που αναπτύχθηκε από ερευνητές στο Αγροτικό Πειραματικό Κέντρο της Μινεσότα και κυκλοφόρησε στην αγορά στις αρχές της δεκαετίας του ’90.