Συρία: Πρώην σύντροφοι του αλ-Σαράα σχεδίαζαν να τον δολοφονήσουν

    Ημερομηνία:

    Σχέδιο δολοφονίας του Αχμέντ αλ-Σαράα, το οποίο αποτράπηκε με τη συμβολή των ιρακινών μυστικών υπηρεσιών, αποκάλυψε η εφημερίδα του Λιβάνου, An-Nahar.

    Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι σχετικές πληροφορίες παραδόθηκαν πριν από περίπου έξι μήνες, αφού οι ιρακινές μυστικές υπηρεσίες έμαθαν για το σχέδιο, το οποίο συνέπεσε με τις προσπάθειες αρκετών εξτρεμιστικών συριακών ομάδων να πραγματοποιήσουν σειρά βομβιστικών επιθέσεων σε όλη τη Συρία. Χάρη στη μεταφορά των πληροφοριών αυτών στις συριακές Αρχές, το σχέδιο αποτράπηκε.
    Ανώτερη πηγή των ιρακινών υπηρεσιών ασφαλείας δήλωσε στην An-Nahar ότι πίσω από την απόπειρα δολοφονίας κρύβονταν πρώην μέλη της Hayat Tahrir al-Sham (HTS) — της συριακής ανταρτικής οργάνωσης που κάποτε ηγούνταν ο αλ-Σαράα — τα οποία ήταν δυσαρεστημένα με την κατεύθυνση που πήρε ο πρώην ηγέτης τους μετά την ανάληψη της εξουσίας στη Συρία.

    Νεκρό υψηλόβαθμο στέλεχος του ISIS σε επιχείρηση στη Συρία

    Φλίγκος
    GLEARNET

    Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία του Ιράκ ανακοίνωσε σήμερα ότι ανώτατο ηγετικό στέλεχος του Ισλαμικού Κράτους σκοτώθηκε σε μια επιχείρηση ασφαλείας στην Συρία που πραγματοποιήθηκε σε συντονισμό με την υπό τις ΗΠΑ διεθνή συμμαχία.

    Ο διοικητής, ο Ομάρ Αμπντούλ Καντέρ Μπασάμ, γνωστός ως «Αμπντούλ Ραχμάν Αλ- Χαλάμπι», ήταν επικεφαλής της ομάδας εξωτερικών επιχειρήσεων και ασφαλείας, αναφέρει η ιρακινή αντιτρομοκρατική υπηρεσία.
    Ο Ομάρ Αμπντούλ Καντέρ Μπασάμ κατηγορήθηκε ότι επέβλεπε τις επιθέσεις σε πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της βομβιστικής επίθεσης στην πρεσβεία του Ιράν στο Λίβανο και ότι σχεδίαζε άλλες επιχειρήσεις στην Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες οι οποίες τελικά ματαιώθηκαν μέσω υπηρεσιών πληροφοριών, πρόσθεσε.

    Η Αμερικανική Κεντρική Διοίκηση έχει πραγματοποιήσει σειρά επιθέσεων με αεροπορικές επιδρομές που είχαν στόχο στελέχη του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία. Αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν προειδοποιήσει ότι η οργάνωση ελπίζει να ανακάμψει στη χώρα μετά την πτώση του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ τον περασμένο Δεκέμβριο.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Μπήκαμε φυλακή ο ένας για τον άλλο, λένε ο 25χρονος και ο 21χρονος που είχαν προφυλακιστεί για τη φωτιά στην Πάτρα

    Αποφυλακίστηκαν οι δύο εθελοντές που είχαν συλληφθεί για τη φωτιά που είχε...

    Πανεπιστήμιο Πατρών: Ποιοι φοιτητές κινδυνεύουν με διαγραφή από τις αρχές Νοεμβρίου

    Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών Χρήστος Μπούρας τόνισε πως με την...

    Αχαΐα: Ετήσιο Μνημόσυνο της Καθηγουμένης Αγνής μοναχής

    Την Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2025 στο Καθολικό της Ιεράς Μονής...