Ναταλία Λιονάκη: Οι μοναχές απαντούν στη μητέρα της – «Αμαρτία οι κατά σάρκα γεννήτορες να ευτελίζουν τα ιερά μυστήρια της Ορθοδοξίας»

    Ημερομηνία:

    Η απόφαση της πρώην ηθοποιού Ναταλίας Λιονάκη να αφοσιωθεί στην εκκλησία ως μοναχή Φεβρωνία και να ζήσει σε μονή της Κένυας, παραμένει στο επίκεντρο της δημοσιότητας, καθώς προκλήθηκαν έντονες αντιδράσεις μετά τις δηλώσεις της μητέρας της, η οποία υποστήριξε ότι το μοναστήρι «της πήρε το παιδί». Στον αντίποδα, η μοναχή Ταβιθά, σε δημόσια τοποθέτησή της μέσα από την εκπομπή Πρωινό Σαββατοκύριακο, υπερασπίστηκε την επιλογή της μοναχής Φεβρωνίας, χαρακτηρίζοντάς την «ένα απόλυτα βασανισμένο πλάσμα, ευαίσθητο και προδομένο, που δεν γελούσε… έως ότου λούσθηκε το Άγιο Φως και έγινε ισόβια νύμφη του Χριστού μας».

    Παράλληλα, η μοναχή Ταβιθά τόνισε πως «αμαρτία κάποιοι, έστω και οι πονεμένοι κατά σάρκα γεννήτορες μίας μοναχής να ευτελίζουν τα ιερά μυστήρια της Ορθοδοξίας». Στην εκπομπή μίλησε επίσης ο ηθοποιός Τζώνυ Θεοδωρίδης, συνεργάτης της Λιονάκη στα πρώτα της τηλεοπτικά βήματα, τονίζοντας πως τότε, η Ναταλία Λιονάκη δεν είχε καμία απολύτως σχέση με την εκκλησία.

    Αρχικά, η μοναχή Ταβιθά δήλωσε για τη Ναταλία Λιονάκη: «Ένα απόλυτα βασανισμένο πλάσμα, ευαίσθητο και προδομένο, που δεν γελούσε… έως ότου λούσθηκε το Άγιο Φως και έγινε ισόβια νύμφη του Χριστού μας. Αμαρτία κάποιοι, έστω και οι πονεμένοι κατά σάρκα γεννήτορες μίας μοναχής να ευτελίζουν τα ιερά μυστήρια της Ορθοδοξίας. Καλή μετάνοια και καλή απολογία επί του φοβερού βήματος».
    Φλίγκος

    Με τη σειρά του, ο Τζώνυ Θεοδωρίδης ανέφερε για την πρώην συνάδελφό του: «Η Ναταλία δεν είχε σχέση με την εκκλησία τότε που συνεργαζόμασταν, δεν ξέρω αν κρυφά είχε κάτι μέσα της όπως όλοι μας. Δεν ξέρω πώς έγινε αυτό με την εκκλησία. Καταλαβαίνω ότι είναι ένα κλειστό κύκλωμα και σε περίπτωση που προσπαθήσουν να εισβάλλουν απ’ έξω, ίσως επηρεάσουν τον άνθρωπο μέσα, γι’ αυτό δεν αφήνουν τη μητέρα της να έχει επαφές μαζί της. Εύχομαι να είναι καλά και να της έρθουν τα πράγματα όπως θέλει να της έρθουν».

    GLEARNET
    Μετά τις δηλώσεις της μητέρας της, η μοναχή Φεβρωνία έδωσε την πρώτη της απάντηση μέσω του Πρεσβύτερου ιερέα Πατέρα Τιμόθεου, η οποία προβλήθηκε στην εκπομπή Weekend Live το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου. Ο Πατέρας Τιμόθεος ανέφερε: «Μετά λύπης πληροφορηθήκαμε πως τις τελευταίες ημέρες γίνεται συζήτησις εις την ελληνικήν δημόσια σφαίρα με επίδικο το δικαίωμα ενός ανθρώπου και δη μιας γυναίκας να ακολουθήσει την κλήση της και να αφοσιωθεί στο θέλημα του Θεού. Η κυρία Τζένη Λιονάκη, κατά σάρκα μητέρα της Μοναχής Φεβρωνίας, την οποία γνωρίζω, τιμώ και εν χριστώ αγαπώ, προέβη σε άνευ προηγουμένου χαρακτηρισμούς καταφερόμενο εναντίον της πεμπτουσίας της ορθόδοξου πίστεως ήτοι του μοναχισμού. Πληροφορηθείσα η αδελφή Φεβρωνία περί της ασχήμιας αυτής εξέφρασε τη θλίψη της και ανέφερε πως “είναι στις προσευχές μου η κατά σάρκα μητέρα μου”».

    Οι δηλώσεις της μητέρας της

    Φορτισμένη εμφανίστηκε ξανά η μητέρα της Ναταλίας Λιονάκη, σχολιάζοντας την απόφαση της κόρης της να ζήσει σε μοναστήρι στην Κένυα, όπου βρίσκεται τα τελευταία χρόνια, ως μοναχή Φεβρωνία.  Η Τζένη Λιονάκη μίλησε ξανά στην εκπομπή «Το Πρωινό», την Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου και με νέες δηλώσεις, τόνισε μεταξύ άλλων: «Όταν το παιδί σου πεθαίνει έχεις έναν τάφο να κλάψεις, εγώ πού να πάω;».

    Τον  θυμό και την πικρία της εξέφρασε η μητέρα της Ναταλίας Λιονάκη, λέγοντας ότι το παιδί της την πρόδωσε και συγκεκριμένα της είπε ψέματα σχετικά με την απόφασή της να ζήσει σε μοναστήρι. Τόνισε επίσης, ότι έμεινε σε έναν γάμο για χάρη της, αλλά εκείνη έφυγε χωρίς εξήγηση, ενώ αμφισβήτησε την αληθινή της σχέση με τον Θεό.

    «Δεν φεύγει ο θυμός. Θα πεθάνω με αυτόν και όχι απλά τον νιώθω, τον εκφράζω κιόλας. Το μεγαλύτερο χαστούκι είναι το χαστούκι της αχαριστίας. Και όταν έχεις δώσει τα πάντα και έχεις μείνει σε έναν γάμο γι αυτό το παιδί για να μην στεναχωρηθεί και ξαφνικά φεύγει χωρίς να σου πει μια κουβέντα. Της έλεγα “παιδί μου γιατί φοράς μαύρα; Θα γίνεις καλόγρια;” και μου έλεγε “μην ακούς βλακείες, δεν υπάρχει περίπτωση”. Μου έλεγε ψέματα. Υποτίθεται ότι κάποιος που πάει να γίνει παιδί του Θεού δεν λέει ψέματα, αρά αυτά τα παιδιά δεν είναι του Θεού. Ο Θεός είπε να αγαπάς τον συνάνθρωπό σου σαν τον εαυτό σου, να αγαπάς τους φτωχούς, αυτά που της είπα και εγώ» δήλωσε η Τζένη Λιονάκη.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Ο Άγγελος Μπράτης για τον Νίκο Αποστολόπουλο: «Λυπηρό να μεγαλώνει κάποιος και να γίνεται πικρός»

    Για τα αρνητικά σχόλια που έκανε για εκείνον ο Νίκος Αποστολόπουλος ρωτήθηκε...

    «Θέλω να δω κάτι νέο, αλλά δεν θα το οργανώσω εγώ» λέει η Μαρία Καρυστιανού

    Διαψεύδει η Μαρία Καρυστιανού τα σενάρια περί δημιουργίας κόμματος, υπογραμμίζοντας ότι...

    25χρονος αποκεφάλισε 5χρονο μπροστά στη μητέρα του, τον ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου οι γείτονες στην Ινδία

    Ένα πεντάχρονο αγόρι δολοφονήθηκε στην Ινδία, αφού αποκεφαλίστηκε μπροστά στα μάτια της μητέρας του...

    Πάτρα – φωτό: «Αυτό είναι το χάος της γειτονιάς μας”!

    Η φωτογραφία είναι από την περιοχή του ΤΕΙ και...