Απεβίωσε πλήρης ηµερών η Αλίκη (χήρα) Αντ. Τριανταφυλλοπούλου, το γένος Ανδρουτσέλη, µια σπουδαία γυναίκα της Πάτρας, µε πνευµατικά χαρίσµατα που άφησε το δικό της αποτύπωµα στην τοπική κοινωνία. www.gnomip.gr ρίπου συνεργάτις της Εφηµερίδας «Πελοπόννησος», υπογράφοντας ως «Σφήκα» τη στήλη «Τσιµπήµατα».
Επιπλέον, από τις εκδόσεις «Το ∆όντι» κυκλοφορεί το χρονογράφηµα «Τα τσιµπήµατα της Σφήκας» (2024). Η εκλιπούσα γεννήθηκε και έζησε στην Πάτρα, µε ενδιάµεσους σταθµούς την Κέρκυρα, τη Σύρο και την Αθήνα. Υπήρξε πτυχιούχος της Νοµικής Σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστηµίου, χωρίς όµως να ασκήσει ποτέ το επάγγελµα της δικηγόρου.

Ήταν από τις πρώτες γυναίκες αποφοίτους της Νοµικής στη χώρα και συµφοιτητές της ήταν οι αείµνηστοι Κάρολος Παπούλιας και Πέτρος Μολυβιάτης, κ.ά. Όλοι όσοι είχαν την τύχη να τη γνωρίσουν µιλούν για µια ξεχωριστή προσωπικότητα, µια γυναίκα µε φινέτσα, αρχοντιά και ευγένεια, ενώ υπήρξε γνήσιο γλωσσικό, ποιητικό αλλά και µουσικό ταλέντο. Μάλιστα, η εκλιπούσα υπήρξε για µια δεκαετία πεΗ εκλιπούσα µε τον αείµνηστο σύζυγό της, επιχειρηµατία Αντώνη Τριανταφυλλοπούλου, απέκτησε δύο παιδιά, την Ελένη Γκέκα (σύζυγο του οφθαλµίατρου Λάζαρου Γκέκα), οικονοµολόγο-εκπαιδευτικό µε µεγάλη κοινωνική και εθελοντική δράση στην τοπική κοινωνία, και τον Παναγιώτη Τριανταφυλλόπουλο, πολιτικό µηχανικό, ο οποίος είναι παντρεµένος µε την Βάλια Σινούρη. Ευτύχησε να δει τα παιδιά της να δηµιουργούν τις δικές τους οικογένειες, γνώρισε έξι εγγόνια και τρία δισέγγονα, και αναχώρησε για την αιωνιότητα γαλήνια και µε πληρότητα. Τα παιδιά της, συγγενείς και γνωστοί θα της πουν το «ύστατο χαίρε» τη ∆ευτέρα 13-102025 και ώρα 12 µ. από τον Ιερό Ναό Αγίων Αγγέλων Α΄ Κοιµητηρίου Πατρών.