Μετά από ένα σπουδαίο ντέρμπι που κρίθηκε στο φινάλε, ο Ολυμπιακός νίκησε με 90-86 τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ για την 2η αγωνιστική της GBL και πήρε το πρώτο ματς των “αιωνίων” στη σεζόν.
Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός ξεκίνησαν με καλές άμυνες το παιχνίδι και το σκορ ήταν χαμηλό στα πρώτα λεπτά, με τους Πειραιώτες να έχουν ως επιθετικό “πόλο” τον Βεζένκοφ και τους “πράσινους” να στηρίζονται στον Σορτς, ελλείψει του Ναν. Το ντέρμπι στο ΣΕΦ είχε έτσι συνεχείς εναλλαγές στο προβάδισμα, με την ομάδα του Αταμάν να κλείνει την πρώτη περίοδο με ένα μικρό σερί, για το υπέρ του 21-18 στο 10′.
Ακολούθησε ένα “καυτό” επιθετικό δεκάλεπτο και για τις δύο ομάδες, με τον Παναθηναϊκός να ξεφεύγει στο σκορ, για να “μαζέψει” στη συνέχεια τη διαφορά ο Ολυμπιακός. Οι φιλοξενούμενοι στο ΣΕΦ, έφεραν τον Τολιόπουλο από τον πάγκο και αυτός ήταν ασταμάτητος στη δεύτερη περίοδο, πετυχαίνοντας 14 πόντους με τρία συνεχόμενα τρίποντα, για να δώσει στην ομάδα του ένα “καθαρό” προβάδισμα στο ματς.

Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε ακόμη και με +10, αλλά οι “ερυθρόλευκοι” βρήκαν με τη σειρά τους αρκετά ελεύθερα μακρινά σουτ, με τον Βεζένκοφ να σκοράρει με buzzer beater τρίποντο στο τέλος του ημιχρόνου, μειώνοντας στο 48-43 για τον Ολυμπιακό στο 20′.
Μετά την ανάπαυλα, ο Ολυμπιακός έκανε την αντεπίθεσή του με πρωταγωνιστές του Γουόρντ και Βεζένκοφ και κατάφερε να φέρει… τούμπα το ματς για να πάρει και πάλι προβάδισμα, αλλά ο Παναθηναϊκός συνέχισε να βρίσκει επιθετικές λύσεις και παρέμεινε σε απόσταση… βολής ενόψει της τελευταίας περιόδου στο ντέρμπι του ΣΕΦ. Χουάντσο και Γιούρτσεβεν έδωσαν εύκολους πόντους στους “πράσινους”, αλλά η άμυνά τους δέχθηκε 25 πόντους στην τρίτη περίοδο και οι Πειραιώτες έκαναν το 68-67 στο 30′.
Όλα κρίθηκαν έτσι στην τελευταία περίοδο, όπου ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με ένα γρήγορο 6-0 με πρωταγωνιστή τον Ντόρσεϊ και πήρε προβάδισμα νίκης μπροστά στους οπαδούς του στο ΣΕΦ.