Συνταγή για κουνουπίδι στον φούρνο με σάλτσα μουστάρδας

    Ημερομηνία:

    Ένας από τους δυσκολότερους στόχους που έχουμε θέσει στον εαυτό μας, όσοι ασχολούμαστε με την κουζίνα, είναι να κάνουμε τα λιγότερο δημοφιλή υλικά, πιο ενδιαφέροντα.

    Ειδικά όταν η θρεπτική τους αξία είναι μεγάλη και θέλουμε να τα καταναλώνουμε εμείς και οι αγαπημένοι μας, χωρίς δυσφορία.

    Η καρύκευσή του με μουστάρδασκόρδο και λεμόνι, του δίνει σίγουρα άλλο ενδιαφέρον.

    Επίσης, το κουνουπίδι που κόβεται σε μπουκετάκια και ψήνεται στον φούρνο, αποκτά άλλη τραγανότητα και έτσι διαφορετική υφή.

    Υλικά:

    • 1 κουνουπίδι κομμένο σε μπουκετάκια
    • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
    • χυμός από ένα λεμόνι
    • 2 κ.σ. μουστάρδα
    • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
    • αλάτι – πιπέρι

    Εκτέλεση:

    Πλένουμε το κουνουπίδι και το κόβουμε σε ίσου μεγέθους μπουκετάκια. Στεγνώνουμε τις φλορέτες του κουνουπιδιού καλά.

    Σε ένα μεγάλο μπωλ, ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού, την μουστάρδα και το πολτοποιημένο σκόρδο.

    Προσθέτουμε το κουνουπίδι στο μπωλ να ανακατεύουμε να καλυφθεί κάθε κομμάτι, καλά από τη σως.

    Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.

    Τοποθετούμε τα μπουκετάκια του κουνουπιδιού, σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.

    Αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε για 30′, γυρνώντας κάθε τόσο τα μπουκετάκια μέχρι να ψηθούν ομοιόμορφα από όλες τις πλευρές και να γίνουν τραγανές οι άκρες τους.

    Σερβίρουμε ζεστό.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Πάτρα: Ημερίδα από το Ίδρυμα Ανδρέα Παπανδρέου σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο για τον εκφοβισμό και τη βία στην Εκπαίδευση

    Το Ίδρυμα Ανδρέα Παπανδρέου σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πατρών, διοργανώνουν...

    ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΟΥΝΑΒΗΣ: Στηρίζουμε τους αγρότες αλλά με ανοιχτούς δρόμους

    Ο τέως πρόεδρος της ΔΕΕΠ ΝΔ Αχαϊας, Αντώνης Κουνάβης,...