Πάτρα: Εντυπωσιακή άσκηση της 6ης ΕΜΑΚ στην Αχάια Κλάους

    Ημερομηνία:

    Μια ακόμα άσκηση υπό πραγματικές συνθήκες πραγματοποίησε χθες η 6η ΕΜΑΚ Πάτρας, αποδεικνύοντας την επιχειρηματική ετοιμότητα και την εκπαιδευτική επάρκεια.

    Η άσκηση έγινε στο χώρο του εργοστασίου της Achaia Clauss στην πόλη της Πάτρας, όπου σύμφωνα με το σενάριο, σημειώθηκε κατάρρευση μέρους του νοτιοδυτικού κτιρίου, με αποτέλεσμα την πτώση δυο ατόμων που εκτελούσαν εργασίες, σε απότομη και απόκρημνη πλαγιά. Τραυματίστηκαν και εγκλωβίστηκαν καθώς η πρόσβαση στο σημείο ήταν επικίνδυνη από τρίτους.

    Με εντολή του ΠΕ.ΚΕ. Δυτικής Ελλάδας ανέλαβαν δράση οι δυνάμεις της 6ης Ε.Μ.Α.Κ. με τις Ειδικές Ομάδες της και συγκεκριμένα την Ορειβατική Ομάδα Έρευνας και Διάσωσης (Ο.Ο.Ε.Δ.) και την Κυνοφιλική Ομάδα Έρευνας και Διάσωσης (Κ.Ο.Ε.Δ), ενώ κινητοποιήθηκε και ο διασωστικός σκύλος Τζόρνταν για την εύρεση των αγνοούμενων.

    Στήθηκε γραμμή ασφαλείας και με ενέργειες καταρρίχησης έγινε η διάσωση του ενός τραυματία, ο οποίος τοποθετήθηκε σε φορείο και συνοδεία δύο διασωστών και με τη χρήση ηλεκτρικού βαρούλκου οδηγήθηκε σε ασφαλές σημείο.

    Ο πολυτραυματίας με συντονισμένους χειρισμούς, την χρήση ειδικού ορειβατικού εξοπλισμού και την εφαρμογή της μεθόδου της «κεκλιμένης» (σε επικλινές πεδίο που προσεγγίζει τα 100 μέτρα σε μήκος), μετακινήθηκε με φορείο σε ασφαλές σημείο και παραδόθηκε σε ασθενοφόρο του Ε.Κ.Α.Β. Η άσκηση ήταν άκρως εντυπωσιακή και ο διοικητής της 6ης ΕΜΑΚ Πάτρας Θεόδωρος Φιλιππόπουλος συνεχάρη τους συμμετέχοντες.

     

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Σία Κοσιώνη: «Ο Ιανουάριος ήταν δύσκολος αλλά τα καταφέραμε» έγραψε για την περιπέτεια υγείας της

    Η Σία Κοσιώνη αναρρώνει σε ιδιωτικό νοσοκομείο και όπως φαίνεται μετράει...

    Θρίλερ στη Νέα Πέραμο: Νεαρός άνδρας εντοπίστηκε νεκρός

    Συναγερμός σήμανε την Κυριακής 01.02.2026, για σορό που εντοπίστηκε από περαστικό...

    Εκτεταμένες κατολισθήσεις στην Πηνεία – Προβλήματα σε οικισμούς και αγροτικό οδικό δίκτυο

    Σοβαρά προβλήματα από κατολισθήσεις και φθορές στο οδικό δίκτυο καταγράφονται σε...

    Το Καλέντζι Αχαΐας στις 8 περιοχές με τα μεγαλύτερα ύψη βροχής

    Νέα δεδομένα για το ύψος βροχής που έπεσε μόλις μέχρι το...