Τα εορταστικά γλυκά της Louis Vuitton από τον πιο διάσημο ζαχαροπλάστη στον κόσμο

    Ημερομηνία:

    Για τον Louis Vuitton, η τέχνη της pâtisserie έχει γίνει πλέον συνώνυμη της υψηλής δημιουργίας. Στο Παρίσι, ο Maxime Frédéric, που αναδείχθηκε ως ο καλύτερος Pastry Chef στον κόσμο για το 2025, από το “The World’s 50”, παρουσιάζει τη νέα του συλλογή για τις γιορτές, υφαίνοντας τον κόσμο της haute chocolaterie με την αισθητική του οίκου Louis Vuitton. Από τη χριστουγεννιάτικη bûche μέχρι το νέο Tea Time τελετουργικό, κάθε λεπτομέρεια υπηρετεί το ίδιο όραμα: τη γεύση ως εμπειρία τέχνης.

    Τα εορταστικά γλυκά της Louis Vuitton από τον πιο διάσημο ζαχαροπλάστη στον κόσμο
    Η σοκολατένια Vivienne Ski, η εμβληματική φιγούρα του οίκου Louis Vuitton, που φορά για πρώτη φορά τον χειμερινό της εξοπλισμό.
    Τα εορταστικά γλυκά της Louis Vuitton από τον πιο διάσημο ζαχαροπλάστη στον κόσμο
    Η εορταστική bûche του Frédéric Maxime.

    Η μαγεία των εορτών μέσα από γλυκιές γεύσεις 
    Η εορταστική bûche του Frédéric είναι ένα μικρό θαύμα ισορροπίας. Κάτω από το λεπτό περίβλημα που χρυσίζει, η απαλή γεύση του φουντουκιού συναντά τη δροσιά του λεμονιού, δημιουργώντας ένα γλυκό που παραμένει ελαφρύ, αρωματικό και μελετημένα τολμηρό. Μια εκδοχή της κομψότητας των γιορτών, όχι μέσα από υπερβολές, αλλά μέσα από την ακρίβεια του μέτρου.
    Στη συνέχεια, η συλλογή των σοκολατένιων sapins μεταμορφώνει τη σοκολατοποιία σε τέχνη. Τρία δέντρα, από σοκολάτα γάλακτος, μαύρη και με πικάν, αποκαλύπτουν διαφορετικούς τρόπους αφήγησης της επορταστικής περιόδου: πραλίνα κανέλας και Earl Grey για ζεστασιά, αμύγδαλο και βανίλια με καραμελωμένα φρούτα για νοσταλγία, πικάν και σιρόπι σφενδάμου για μια πιο γήινη γλύκα. Κάθε δέντρο θυμίζει μικρό γλυπτό, σχεδιασμένο με τα εμβληματικά μοτίβα Louis Vuitton, αυστηρότητα στη φόρμα, ποίηση στη λεπτομέρεια.

    Ανάμεσά τους, ξεχωρίζει η Vivienne Ski, η εμβληματική φιγούρα του οίκου που φορά για πρώτη φορά τον χειμερινό της εξοπλισμό: σώμα από μαύρη σοκολάτα, λεπτομέρειες από λευκή και γέμιση από σοκολάτα gianduja φουντουκιού. Μια παιχνιδιάρικη αλλά εκλεπτυσμένη δημιουργία, που συμβολίζει το πνεύμα του οίκου Louis Vuitton, καθώς ξέρει να συνδυάζει φαντασία και δεξιοτεχνία.

    Τα εορταστικά γλυκά της Louis Vuitton από τον πιο διάσημο ζαχαροπλάστη στον κόσμο
    Το box του οίκου Louis Vuitton με τις εορταστικές δημιουργίες του Maxime Frédéric.
    Τα εορταστικά γλυκά της Louis Vuitton από τον πιο διάσημο ζαχαροπλάστη στον κόσμο
    Ο Frédéric φαντάστηκε ένα «δέντρο» σερβιρίσματος, εμπνευσμένο από τις καθαρές γραμμές του οίκου μόδας.

    Ένα νέο τελετουργικό, το Tea Time Louis Vuitton
    Η μεγάλη καινοτομία της χρονιάς είναι το Tea Time Louis Vuitton, μια εμπειρία που επαναπροσδιορίζει το παραδοσιακό απογευματινό τσάι μέσα από τη γλώσσα του σχεδίου και της pâtisserie. Ο Frédéric φαντάστηκε ένα «δέντρο» σερβιρίσματος, εμπνευσμένο από τις καθαρές γραμμές του οίκου μόδας, πάνω στο οποίο οι μικρές δημιουργίες του τοποθετούνται σαν κοσμήματα: entremets σοκολάτας, φουντουκιού, βανίλιας, φρούτων εποχής, αλλά και επιλογές όπως το Tiramisu Montenapoleone ή το Entremets Fleur.

    Το τελετουργικό συνοδεύεται από το signature marble cake του σεφ, ροφήματα, μια τριλογία αλμυρών μπουκιών και ένα επιδόρπιο στο πιάτο. Είναι μια εμπειρία που συνδυάζει γεύση, αισθητική και τελετουργία, ένα ταξίδι αισθήσεων που τιμά την παράδοση του art du partage. Λίγο μετά τις γιορτές, η Galette des Rois επιστρέφει σε νέα εκδοχή: κάτω από ένα λεπτό, καραμελωμένο φύλλο, μια βελούδινη frangipane φουντουκιού αποκαλύπτει το χέρι του Frédéric, που ξέρει να συνδυάζει πολυτέλεια και απλότητα με σπάνιο μέτρο.

    Τα εορταστικά γλυκά της Louis Vuitton από τον πιο διάσημο ζαχαροπλάστη στον κόσμο
    Η πρόταση του Maxime για το Tea Time Louis Vuitton.

    Οι δημιουργίες ου οίκου Louis Vuitton για το τέλος του 2025, όπως η bûche, τα σοκολατένια sapins και η galette, θα είναι διαθέσιμες από 21 Νοεμβρίου στο La Chocolaterie Maxime Frédéric at Louis Vuitton, 2 bis rue du Pont Neuf, στο Παρίσι. Το Tea Time Louis Vuitton θα σερβίρεται από τα μέσα Νοεμβρίου στο Café Maxime Frédéric at Louis Vuitton στην γαλλική πρωτεύουσα, προσκαλώντας τους επισκέπτες να βιώσουν τη γεύση ως μορφή υψηλής αισθητικής.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Η Πάτρα τιμά τον μουσικοσυνθέτη Ηλία Ανδριόπουλο

    Μια μεγάλη εκδήλωση αφιερωμένη στον σπουδαίο μουσικοσυνθέτη Ηλία Ανδριόπουλο...

    Στα γιορτινά οι δύο αεροπορικές μονάδες της Δυτικής Ελλάδας

    Μεταξύ άλλων, ας μην ξεχνάμε ότι το προσεχές Σάββατο...

    Η Γκίλφοϊλ έφερε στην Αθήνα μέχρι και στυλίστα

    Η Κίμπερλι Γκίλφοϊλ δείχνει πλήρη εμπιστοσύνη στον ενδυματολόγο της,...