“Εφοδος” το Σαββατοκύριακο στα καταστήματα διασκέδασης της Πάτρας

    Ημερομηνία:

    Σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό, οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ θα κάνουν εφόδους τα Σάββατα σε μεγάλα νυχτερινά κέντρα της Αθήνας και της περιφέρειας και θα βρίσκονται στους χώρους από το άνοιγμα έως και τις πρώτες πρωινές ώρες. Ενας ελεγκτής θα βρίσκεται μόνιμα στο κεντρικό ταμείο και άλλος ένας στα λουλούδια. Οι ελεγκτές θα καταγράφουν όλη την κίνηση και τις συναλλαγές, ενώ θα παρακολουθούν τη διαβίβαση των αποδείξεων στο myDATA. Παρόμοια τακτική είχαν εφαρμόσει κλιμάκια της ΑΑΔΕ και πέρυσι στην περίοδο του Καρναβαλιού στην Πάτρα.

    Θα ακολουθήσουν οι διασταυρώσεις, με τους ελεγκτές να προχωρούν στη σύγκριση των στοιχείων με τις εισπράξεις του προηγούμενου Σαββάτου (όπως εξελίχθηκαν χωρίς την παρουσία τους στο νυχτερινό κέντρο), με βάση τα στοιχεία που είχαν διαβιβαστεί στην ΑΑΔΕ.

    ΠΟΤΑ «ΜΠΟΜΠΕΣ»

    Ειδικά για τα ποτά «μπόμπες», ελεγκτές θα πραγματοποιούν «απογραφή» τραπεζιών και κάβας, προκειμένου να διαπιστωθεί η γνησιότητα των οινοπνευματωδών.

    Τα τελευταία περιστατικά και στην Πάτρα με ανήλικους να προμηθεύονται χωρίς κανένα εμπόδιο αλκοόλ -παρά την αυστηρή νομοθεσία- έχουν σημάνει συναγερμό στις ελεγκτικές υπηρεσίες, οι οποίες ανεβάζουν στροφές, εντείνοντας τους ελέγχους για τη διακίνηση λαθραίων οινοπνευματωδών επικίνδυνων για την υγεία.

    Σύμφωνα με στοιχεία από τις τελωνειακές υπηρεσίες, από την αρχή της χρονιάς μέχρι τον περασμένο μήνα, διενεργήθηκαν 9.596 έλεγχοι σε όλη την Ελλάδα και έχουν βεβαιωθεί 691 παραβάσεις. Από αυτούς τους ελέγχους, οι 2.119 έχουν πραγματοποιηθεί από Κινητές Ομάδες -τους Ράμπο που κάνουν τις εφόδους στην αγορά- οι οποίες βεβαίωσαν 222 παραβάσεις, δηλαδή σε ποσοστό άνω του 10% των ελεγχόμενων επιχειρήσεων.

    Στα εργαστήρια του Γενικού Χημείου του Κράτους έγινε έλεγχος σε 2.785 δείγματα και βρέθηκαν 249 μη κανονικά δείγματα και 36 μη κανονικά-μη ασφαλή δείγματα.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Μαρινάκης στο “Πρωινό”: Μου έχουν ευχηθεί “μακάρι Τέμπη”

    Τον κυβερνητικό εκπρόσωπο και Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ, Παύλο Μαρινάκη, φιλοξένησε...

    «Όλα στο φως» — όταν το σύνθημα γίνεται σκιά

    Της Βιβης Παπατσώρη Οικονομολόγου Στατιστικολόγου, Γραμματέως Δημοτικής Οργάνωσης Πάτρας...

    Συνεργασία ΣΒΔΕ με τον Αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας Φωκίωνα Ζαΐμη για την ηλεκτρονική απογραφή βιομηχανιών

    Τηλεδιάσκεψη με το Διοικητικό Συμβουλίου του Συνδέσμου Βιομηχανιών Δυτικής...