Καιρός: Ραγδαία επιδείνωση σήμερα με ισχυρές καταιγίδες – Πού θα χτυπήσει το νέο κύμα κακοκαιρίας – Η πρόγνωση για την Πάτρα

    Ημερομηνία:

    Νέο κύμα κακοκαιρίας αναμένεται τις επόμενες ώρες, με μεγάλα ύψη βροχής να πλήξουν περιοχές που ήδη επηρεάστηκαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα τις προηγούμενες ημέρες. Η μετεωρολόγος της ΕΡΤ Νικολέτα Ζιακοπούλου εξέφρασε την ανησυχία της, καθώς τα προγνωστικά δεδομένα προβλέπουν άλλους 200 τόνους νερού ανά στρέμμα στις περιοχές που έχουν ήδη υποστεί σοβαρές ζημιές, όπως η Κέρκυρα.

    Η ΕΜΥ με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού προειδοποιεί για ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα σημειώνονται από σήμερα στη βορειοδυτική Ελλάδα και από αύριο σε όλη τη δυτική χώρα, τη βόρεια Ελλάδα και το Ανατολικό Αιγαίο. Οι βροχοπτώσεις εκτός από ισχυρές, αναμένονται να έχουν και μεγάλη διάρκεια. Λήξη της κακοκαιρίας προβλέπεται, στα δυτικά το Σάββατο και στα ανατολικά την Κυριακή.

    Πάτρα

    Ο καιρός σήμερα στην Πάτρα προβλέπεται συννεφιασμένος.

    Η υγρασία θα ξεπεράσει το 80%.

    Η Πολιτική Προστασία, σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές, έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να αντιμετωπίσει τις συνέπειες της κακοκαιρίας και να διασφαλίσει την ασφάλεια των πολιτών. Παράλληλα, συνιστά στους πολίτες να παρακολουθούν τις τελευταίες ανακοινώσεις των αρμόδιων αρχών και να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες για τη δική τους προστασία.

    Την Τετάρτη οι καταιγίδες ουσιαστικά θα επεκταθούν σε όλη τη Δυτική Ελλάδα. Αναμένοντας όμως έντονα φαινόμενα και στα βόρεια, στην Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το Βορειοανατολικό Αιγαίο.

    Την Πέμπτη και τη Παρασκευή το σύστημα βαραίνει και επιδεινώνεται η κατάσταση με θυελλώδεις νοτιάδες στα 8 μποφόρ. Το σύστημα θα κινηθεί ανατολικά και θα πληθύνουν και οι περιοχές με τα έντονα φαινόμενα. Ανάμεσα στις περιοχές που θα επηρεαστούν θα είναι είναι η Δυτική Ελλάδα. Αναμένονται ισχυρές καταιγίδες τόσο στα δυτικά, όσο και στην Πελοπόννησο, τη Μακεδονία, τη Θράκη και το Αιγαίο.

    Από το βράδυ της Τετάρτης αλλά και την Πέμπτη και την Παρασκευή θα έχουμε τοπικές καταιγίδες και στην Αττική.

    Το Σάββατο ο καιρός θα βελτιωθεί στα δυτικά και την Κυριακή στην υπόλοιπη χώρα.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Η Δανάη Μπάρκα δημοσίευσε πρώτη φορά φωτογραφία αγκαλιά με τον σύντροφό της

    Η Δανάη Μπάρκα είναι ερωτευμένη και διανύει μια πολύ όμορφη περίοδο...

    Πάτρα: Το δράμα στην Πλατεία Ομονοίας! Οταν η Πολιτεία… σηκώνει τα χέρια ψηλά! Καταγγελία σοκ από καθηγητή Πανεπιστημίου

    Aντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα, έχει νοσηλευθεί, δεν έχει ενοχλήσει ποτέ...

    Ιδού το AUDI της… Audi με τους 680 ίππους

    Το νέο AUDI E SUV concept έκανε το ντεμπούτο του στη...

    Πάτρα: Δύο διαρρήξεις οχημάτων τη νύχτα! Η μία… μέσα στο Νοσοκομείο

    Δύο διαρρήξεις αυτοκινήτων... με το καλημέρα στην περιοχή του...