Αυτό είναι το “πιστεύω” που εκφώνησαν ο Πατριάρχης και ο Πάπας

    Ημερομηνία:

    Με την ιστορική και υψηλού συμβολισμού επίσκεψη στη Νίκαια της Βιθυνίας, το σημερινό Ιζνίκ της επαρχίας Προύσας της Τουρκίας του Πάπα Λέοντος ΙΔ’ και του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου εορτάζεται η επέτειος της συμπλήρωσης 1.700 χρόνων από την Α’ Οικουμενική Σύνοδο.

    BOOKTICKETS

    Οι δύο εκκλησιαστικοί ηγέτες από τον αρχαιολογικό χώρο όπου βρίσκονται τα ερείπια της Βασιλικής του Αγίου Νεοφύτου έστειλαν σήμερα μήνυμα διαχριστιανικής ενότητας, με παραπομπή στην ίδια την Α’ Οικουμενική Σύνοδο και το πνεύμα της, αυτό της ενότητας και της κοινής εμπειρίας των Χριστιανών.

    Κατά τη διάρκεια της κοινής προσευχής ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος και ο Πάπας Λέοντας, ανέγνωσαν το Σύμβολο της Πίστεως στην αρχική του μορφή, όπως διατυπώθηκε το 325 και το 381, δηλαδή χωρίς την λατινική προσθήκη Filioque.

    Αυτό είναι το "πιστεύω" που εκφώνησαν ο Πατριάρχης και ο Πάπας

    Αυτό είναι το "πιστεύω" που εκφώνησαν ο Πατριάρχης και ο Πάπας

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Πάτρα: Μαθητές του 32ου Δημοτικού Σχολείου φτιάχνουν δικές τους κατασκευές

    Μαθητές από την Α’ και την Β’ Δημοτικού, του...

    Κοινό μήνυμα από Πάπα και Πατριάρχη Βαρθολομαίο: «Ας ακούσουμε όλες τις φωνές των πιστών για ενότητα»

    Κοινό μήνυμα ενότητας για τον χριστιανικό κόσμο απηύθυναν οι...

    Ασανσέρ: Παράταση για 7 μήνες στην απογραφή

    Παράταση της προθεσμίας απογραφής των ανελκυστήρων για 7 μήνες ανακοίνωσαν σήμερα (28.11.2025) ο...

    NIKOΣ ΑΝΑΔΙΩΤΗΣ: Η διατήρηση των μετρητών, είναι θεμέλιο ελευθερίας και δημοκρατίας

    Για το ζήτημα της προστασίας του δικαιώματος χρήσης μετρητών,...