Στη φυλακή οδηγούνται μια 33χρονη και ένας 44χρονος στο Ηράκλειο, οι οποίοι κρίθηκαν ένοχοι για την κακοποίηση των οκτώ ανήλικων παιδιών τους. Το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου, σύμφωνα με το creta24.gr, επέβαλε ποινή φυλάκισης 2 ετών και 6 μηνών στον πατέρα και 7 ετών και 3 μηνών στη μητέρα.
Η υπόθεση αποκαλύφθηκε ύστερα από αναφορά του «Χαμόγελου του Παιδιού», την οποία διερεύνησε το Γραφείο Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας. Στις αρχές κατέθεσε και γειτόνισσα της οικογένειας, η οποία δήλωσε ότι συχνά άκουγε φωνές και κλάματα από το σπίτι, ενώ είχε φιλοξενήσει ορισμένα από τα μικρότερα παιδιά όταν της το ζητούσε η μητέρα.
Μετά τη σύλληψη των δύο γονιών, τα οκτώ παιδιά έχουν τεθεί υπό την προσωρινή φροντίδα της γιαγιάς τους. Όλα αναμένεται να εξεταστούν από ιατροδικαστή για να διαπιστωθεί αν έχουν υποστεί σωματική ή άλλη μορφή κακοποίησης.




